Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 18. péntek, Diána

Faültetés és zöldjátékok Albertfalván

Újbuda   |   2011, április 29 - 16:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Farkas Krisztina és Szaniszló Krisztián önkormányzati képviselők a Föld Napja jegyében gyermek rajzversenyt szerveztek az albertfalvai Szent Mihály templom kertjében. A gyerekek a környezetvédelmi napon zöld játékokat játszottak, a polgármester pedig fát ültetett.

A hagyományteremtő céllal megszervezett környezetvédelmi napon a Don Bosco Katolikus Általános Iskolából és a Petőfi iskolából 150 kisdiák vett részt, akik környezettudatos életmódra nevelő játékokat játszhattak.

A szervezők közben egészséges italokkal és almával kínálták a gyerekeket. Később Hoffmann Tamás polgármester is megérkezett, aki dr. Petrekovich-Perjés András táj-és kertépítész felajánlásának köszönhetően egy különleges ostorménfát fát ültetett el a templomkertben.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.