Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Információs táblák segítik a járókelőket

Újbuda   |   2011, november 19 - 10:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. a kerületi parkokban, zöld területeken több mint kétszáz információs táblát telepített.

A Prizma célja, hogy a lakosságnak lehetőséget biztosítson az olyan közterületen észlelt problémák bejelentésére, mint az illegális hulladéklerakás, vagy az egyes tereptárgyak eltulajdonítása. Az önkormányzat parkfenntartó cégének vezetője szerint nem azt kérik a lakóktól, hogy jelentsék fel egymást, hanem segítsék lakókörnyezetük rendben tartását.

Lőrincz Gergely, az Újbuda Prizma vezetője elmondta, a tájékoztató táblákon olyan alapvető információkat tüntettek fel, mint a Prizma telefonszáma, e-mail címe, a segélyhívószámok, és a tábla pontos elhelyezkedése. Ez utóbbi alapján a diszpécser könnyen beazonosíthatja, honnan telefonál a bejelentő. Indokolt esetben a cég munkatársai, vagy a rendvédelmi szervek pár percen belül a helyszínre sietnek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.