Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. szerda, Mária

Fiatalok: Együtt, felelősséggel!

Újbuda   |   2021, augusztus 3 - 09:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata új projektjében a kerületi fiatalok bevonásával dolgozza ki az Ifjúságpolitikai Stratégiáját. A következő egy évben konzultációkat, beszélgetéseket, workshopokat tartunk az Újbudán élő, tanuló vagy dolgozó 15-29 év közöttu fiatalok  részvételével, ahol a döntéshozókkal közösen gondolkozunk, vitázunk és ötletelünk azon, hogyan lehetne még élhetőbbé tenni a kerületet.

Mi az az Ifjúsági Stratégia?

Az Ifjúság Stratégia Újbuda Önkormányzatának ifjúságpolitikai cél- és eszközcsomagja, ami a kerületi fiatalokat érintő kihívásokra reagáló megoldási tervekből áll.

A megoldás lépései:

• Ötletgeneráló alkalmak: Interaktív workshopok, ahol a fiatalokat legjobban foglalkoztató kerületi ügyeket, problémákat azonosítjuk.

• Vitafórumok: Strukurált közösségi vitaesemények, ahol a korábban azonosított kerületi ügyek, megoldási javaslatok kerülnek fókuszba a közös gondolkodás során. 

• Ifjúság-stratégiai reggeli: Egy közös kerületi brunch, ahol a résztvevők bemutatják a kerületi döntéshozóknak a Vitafórumokon és az Ötletgenerálókon született ötleteiket.

• Ifjúság-stratégiai egyeztető fórum: A kerületi témák és javaslatok megvitatása az önkormányzat szakértőivel közösen, tematikus munkacsoportokban.

• Nyilvános vita a stratégiáról: Az Ifjúsági Stratégia tervezet nyilvános véleményezése.

A programok partnerünk, a DIA szakmai vezetésével valósulnak meg,
akik mintegy kétévtizedes tapasztalattal rendelkeznek a fiatalok döntéshozatalban való részvételiségének fejlesztése területén.

Vegyél részt te is!

Jelentkezz a programba, ha a XI. kerületben élő, dolgozó, vagy tanuló fiatal vagy! Regisztrálhatod a diákcsoportodat akkor is, ha a kerületben fiatalokkal foglalkozó szakember vagy.

Regisztráció a projekt eseményeire: https://cutt.ly/ujbudaifjusag-2021
Link a facebook oldalhoz, ahol naprakész információk találhatóak: https://cutt.ly/fiatalokegyuttfelelosen

A projekt eseményeinek megszervezése folyamán végig figyelemmel kísérjük a járványhelyzet alakulását, hogy a programokat mindenki számára biztonságos módon szervezzük meg.

Pályázati adatlap

Támogatói szerződés

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az ünnepek alatt is fontos az óvatosság  

Jönnek az ünnepek, amikor a családok, a társaságok találkozni akarnak – mit tanácsol dr. Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos látva a fertőzöttek magas számát? Tavaly nagy elővigyázatosságra intett, de idén már elég sokan beoltatták magukat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.