Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

8200 pótfelvételiző várja szerdán a ponthatárokat

Újbuda   |   2015, augusztus 25 - 11:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

A felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait szerdán hirdetik ki a www.felvi.hu oldalon. A közel 8200 pótfelvételiző ekkor tudja meg, hogy szeptemberben megkezdheti-e tanulmányait.

A ponthatárok kihirdetése után sms-ben is értesítik azokat a jelentkezőket, akik megadták a mobilszámukat. A felvételt nyert jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat szeptember első napjaiban kapják meg a felsőoktatási intézménytől.

A felsőoktatási pótfelvételi eljárásban idén közel 8200-an adták be jelentkezésüket, mindenki csak egy helyre jelentkezhetett. A jelentkezők 73 százaléka alapképzést és osztatlan mesterképzést, 17 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 10 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg.

A felvételizők legnagyobb arányban a jogi, a gazdaságtudományok és a műszaki képzési területbe tartozó képzéseket jelölték meg. A legnépszerűbb szakok közé a jogász, a gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing szakok tartoznak, de bekerült a tíz legnépszerűbb szakba a gépészmérnöki, a programtervező informatikus és a műszaki menedzser is.

A pótfelvételinél - amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették - a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban, július 23-án nyilvánosságra hozott ponthatároknál. Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont.

MTI/Újbuda