Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

A fitness mint sport - Fit-Kid oktatás

Újbuda   |   2015, április 20 - 13:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Napjaink felgyorsult világában egyre hangsúlyosabb szerepet kap az egészséges életmódra nevelés. Ennek szerves része a sport, a mozgás szeretete.

Akárcsak az étkezés, a sportolás is keretezi a gyermek életét: kitartásra nevel, rendre tanít és remek csapatépítő funkciója van. A sport bátorságot ad, a győzelem dicsőséggel jár, a nyerés lehetősége motivál.

Az egészséges életmód kialakítása a gyermeknevelés része, és akárcsak az élet más területein, a szülői minta követendő a gyermek számára. Tehát leginkább akkor lehetünk hitelesek, ha mi magunk is egészségesen élünk.

A Fitness a sport különböző ágaiból tevődik össze, mint a torna, a ritmikus gimnasztika, az aerobik, az akrobatika és a különböző típusú táncok. A Fit-Kid a 21. század sportja. Egészen kisgyermekkortól kezdődően űzhető, fejleszti a koordinációs, az emócionális-affektív, valamint a kognitív képességeket.

Egyesületünk, a Fitness Team Budapest a főváros különböző pontjain, valamint vidéki városokban is megtalálható. Egyaránt foglalkozunk utánpótlás-neveléssel, valamint élsportolókkal.

Célunk és hitvallásunk: egészséges, boldog gyermekek nevelése, tanítása egy egészséges és teljes felnőttkor előfutáraként.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.