Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szerda, Tekla

A héten megalakul Újbuda képviselő-testülete

Újbuda   |   2014, október 21 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átvette megbízólevelét az önkormányzati választásokon Újbuda képviselő-testületébe listán bejutott hét képviselő is. A testület október 22-én tartja alakuló ülését, amelyen az eskütételek után megválasztják az alpolgármestereket és megkezdik a gazdasági program kidolgozását.

A héten megalakul Újbuda képviselő-testületeAz október 12-én hatályba lépett új önkormányzati törvény értelmében, a hivatalos választási eredmény jogerőre emelkedése után három napon belül át kell adni a képviselők mandátumait. Ezért került erre sor a múlt héten még az alakuló ülés előtt – mondta Horti István Újbuda jegyzője. A kompenzációs listáról bekerülő képviselők hétfőn vehették át megbízólevelüket az önkormányzat épületben, így a 24 fős képviselő-testület tagja lesz Dr. Bács Márton (MSZP-DK), Barabás Richárd (EGYÜTT-PM), Budai Miklós (MSZP-DK), Gajárszki Áron (LMP), Hintsch György István (MSZP-DK), Molnár Gyula (MSZP-DK), és Szabó György (JOBBIK) is.

Egyéni jelöltként 17 képviselő jutott mandátumhoz: Dr. Molnár László József (Fidesz-KDNP), Szabó András Sándor (Fidesz-KDNP), Turbók Jánosné (Fidesz-KDNP), Jankó István (Fidesz-KDNP), Gyorgyevics Miklós Pál (Fidesz-KDNP), Haidar Norbert (Fidesz-KDNP), Nagyné Antal Anikó (Fidesz-KDNP), Vécsei Éva (MSZP-DK), Ludányi Attila (Fidesz-KDNP), Csernus László Gáspár (Fidesz-KDNP), Görög András (MSZP-DK), Farkas Krisztina (Fidesz-KDNP), Wendlerné Dr. Pirinyi Katalin (Fidesz-KDNP), Sass Szilárd (Fidesz-KDNP), Junghausz Rajmund (Fidesz-KDNP),Király Nóra (Fidesz-KDNP), Kerékgyártó Gábor (Fidesz-KDNP).

Újbuda jegyzője elmondta, a testület megalakulásáig a jogszabály szerint az elmúlt ciklus alpolgármestere biztosítja a joggyakorlói folytonosságot, mert a képviselőké és a polgármesteré a választás napjától megszűnt. Hozzátette: az új testület megalakulásáig az alpolgármester hozhat döntéseket, írhat alá hivatalos okmányokat.

A tervek szerint október 22-én megalakul a kerület új képviselő-testülete. A napirendi pontok szerint elsőként esküt tesznek a képviselők és a polgármester, majd titkos szavazással megválasztják az alpolgármestereket. A testület első ülésén döntenek a Szervezeti és Működési szabályzat módosításáról, amelyre a megváltozott jogszabályi háttér és bizottsági struktúrák miatt van szükség. Az újonnan alakult testület első feladata többek között a gazdasági program kidolgozása lesz, a képviselőknek pedig 30 napon belül kell eleget tenniük vagyonnyilatkozati kötelezettségüknek és számot adni esetleges összeférhetetlenségükről. A héten alakul meg a kerület 13 nemzetiségi önkormányzatának képviselő testülete is, melyet a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke hív össze.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz!  

Ma van az Európai Autómentes Nap. Célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési megoldásokat: tömegközlekedést, biciklizést, gyaloglást, mely révén egy kis lépést tehetünk a karbonsemleges Európa felé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.