Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 20. kedd, István Az államalapítás ünnepe

A katasztrófavédelemi verseny legjobbjai között a Kelensuli

Újbuda   |   2019, április 23 - 12:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ezüstérmet szerzett és a Magyar Honvédség különdíját is elnyerte a Kelenvölgyi Általános Iskola a Fővárosi Katasztrófavédelem Igazgatóság Ifjúsági Versenyén.

Tavalyi eredményét javítva, idén második helyen végzett saját kategóriájában a Kelenvölgyi Általános Iskola csapata a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi, fővárosi fordulójában.

A csapat az önkormányzat támogatásával létrejövő Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség ifjúsági versenyének helyi fordulóját megnyerve jutott a fővárosi versenyre. A diákoknak katasztrófavédelmi teszten, tűzoltó szakfelszerelések ismeretében, osztott sugár szerelésében, árvízi védekezésben, iparbiztonsági ismeretekben és elsősegély ismeretben kellett helytállniuk.

Csapattagok: Bátky-Nagy Lilla, Bodnár Janka, Farkas Eszter, Jánosi Judit

Felkészítőtanár: Tornyos Katalin

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Augusztus 20. - forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni  

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni péntektől szerdáig a főváros több kerületében. Kedden a délutáni körmenet és az esti tűzijáték miatt több forgalmas útszakaszt lezárhatnak - közölte a rendőrség a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a korlátozások az I., a II., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületet érintik.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.