Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. hétfő, Piroska

A képviselő szerint.. .– Bába Szilvia

Újbuda   |   2020, november 27 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A köztisztaság közügy – Bába Szilvia véleménye

Városvezetésünk legfontosabb feladatai között szerepel Újbuda tisztán tartása. Világossá vált, hogy az eddigi rendszer hibás, hiányos, bőven van mit javítani, fejleszteni rajta, hogy elmondhassuk: Újbuda ragyogóan tiszta.

Az utóbbi évek munkaerőhiánya és az önkormányzatokat érő sorozatos elvonások miatt egyre nagyobb gondot okoz a településeknek a köztisztaság fenntartása az elvárt színvonalon. Nincs ez másként kerületünkben sem. Sok lakossági panasz jutott el hozzám az utakon, járdákon hagyott falevelekről. Ez az őszi időszakban különösen veszélyes, hiszen a nedves levelek bizony igen csúszósak. Több olyan balesetről hallottam, amely során sajnos komolyabb sérülések történtek.

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén novemberben is megszerveztük a nagyszabású őszi nagytakarítást, mely folyamán az Újbuda Prizma munkatársai teljes erőbedobással és aprólékos munkával tisztítják meg városrészről városrészre járva utcáinkat, tereinket. Mivel kerületünk nagy, csak lassan haladnak a lehullott falevelek összegyűjtésével, nem mindenhova érnek el időben. Őrmezőn magam is seprűt ragadtam, és elkezdtem eltakarítani a leveleket, mielőtt további sérüléseket okoznának.

Úgy gondolom, hogy különösen most, ebben a nehéz, embert próbáló időszakban fontos, hogy minél jobban odafigyeljünk egymásra. Egy közösség vagyunk, együtt élünk. Néha vitatkozunk, de öt, tíz és húsz év múlva is együtt fogunk élni. Ezért arra biztatom önöket, fogjanak össze a barátokkal, szomszédokkal, és tegyenek együtt valamit lakóközösségükért, legyen az bármilyen apróság. Például a falevelek összeszedése, még akkor is, ha ez a kerületi rendelet szerint csak a háztól az út széléig a lakók feladata.

A köztisztaság ugyanis közügy. Nemcsak önkormányzati és lakossági feladat, de értékmérő is. A mi értékmérőnk, újbudaiaké.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.