Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

A képviselő szerint... – Bedő Dávid

Újbuda   |   2021, január 15 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új közterület-rendelet a kerületben – Bedő Dávid véleménye

Új közterület-rendelete van Újbudának, amely nagymértékben javítja az átláthatóságot, segíti a társasházakat és teremt rendet az utcákon. Momentumos képviselőtársammal, Erhardt Attilával együtt közel fél éve dolgozunk Újbuda új közterület-rendeletén, amelyet nemrégiben fogadtak el. Ezzel új korszakba léptünk.

A rendelet számos módosítást tartalmaz, én a három legfontosabbat emelném ki:

Minden társasháznak 90 százalék kedvezmény a közterület-foglalásra! Mostantól minden társasház, amely felújítást végez 90 százalékos kedvezményben részesül a közterület-foglalásra. Ezzel szeretnénk segíteni a lakóközösségeket.

Hamarosan megszűnik az elektromos rollerek és motorok tárolásának kaotikus helyzete! Május 1-jétől életbe lép a rendelet azon szakasza, amely szabályozza a közösségi bérbeadáson alapuló elektromos rollerek tárolását. Nem kell többé kerülgetni a zöld rollereket Újbuda utcáin!

Nincs többé ész nélküli kedvezmény a beruházóknak! Az elmúlt tíz évben rengeteg közterület-foglalási kedvezményt kaptak az építkezési vállalkozók, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy jelenleg ennyire beépített a kerület. Ez most megszüntetjük. Az új rendeletben kizárólag az kap közterület-foglalási kedvezményt az építkezésére, akinek van érvényes településrendezési szerződése, azaz a beruházó is visszaad valamit a kerületnek.

Ha szeretné elolvasni részletesebben, hogy mit tartalmaz az új közterület-rendelet, kövesse a Facebook-oldalam: http://fb.me/bedodavid.momentum

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.