Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. kedd, Máté, Mirella

A képviselő szerint... – Tóth Márton

Újbuda   |   2020, október 30 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megújul a járda és a fasor a Ménesi úton – Tóth Márton véleménye

Tisztelt Újbudaiak!

A jelen nehéz gazdasági helyzetben nem a nagy ígéreteknek, hanem a hétköznapi tetteknek és a szolidaritásnak van itt az ideje. Mint bizonyára tudják, az önkormányzat jelentős forráselvonást volt kénytelen elszenvedni, ugyanakkor semmit nem kíván feladni a kerület fejlesztésének céljából.

Természetesen továbbra is önökkel egyeztetve a helyi gondok megoldására fókuszálunk. Kerületünkben a jelentős átmenő forgalom, illetve Újbuda túlépítettsége miatt az egyik legégetőbb problémává az illegális hulladéklerakás vált.

Ennek egyik gócpontja a Hamzsabégi úti szelektív hulladékgyűjtő sziget, ahol a legnagyobb mennyiségben keletkezik kerületünkben illegális hulladék. Ennek megoldására az Újbuda Prizma Kft. munkatársai – kérésemre – kifejezetten jelentős figyelmet fordítanak erre a területre, illetve közterületi kamera elhelyezésére is sor került a szemetelés megállítása érdekében.

A Gellért-hegy és környéke kerületünk egyik ékköve, de sajnos az elmúlt időszakban nem fordítottak kellő figyelmet az itteni járdák, közterületek felújítására. A közeljövőben megújul a Ménesi út egy jelentős járdaszakasza az Otthon utca és a Bakator utca között. A Ménesi úti fasor rossz állapotú fái helyett rövidesen új csemetéket ültetünk, ami a környék rehabilitációjának fontos eleme.

A vírushelyzetre tekintettel minden újbudainak jó egészséget kívánok.

Ha bármire szüksége van a hétköznapi ellátásban, kérem, keressen az alábbi számon: 06/70/413-2314.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.