Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 9. csütörtök, Lukrécia

A libanoni pátriárka Gazdagréten

Újbuda   |   2018, augusztus 30 - 09:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Augusztus 21-én este, a gazdagréti Szent Angyalok templom kertjében Hoffmann Tamás polgármester és Szederkényi Károly esperes fogadta Béchara Boutros Raï bíborost. Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája Erdő Péter bíboros és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes meghívására látogatott hazánkba.

A Libanonból érkező egyházi méltóság három napot töltött Magyarországon, részt vett a Szent István-napi ünnepi szentmisén és a Szent Jobb-körmeneten is. Elutazása előtt Erdő Péter bíboros esztergom-budapesti érsek és Joanna Azzi libanoni nagykövet kíséretében érkezett Újbudára, hogy megáldja a keresztelő kápolnát, amelyet a Libanonban élt Szent Charbel szerzetes remetéről neveztek el.
Szederkényi Károly plébános ünnepi köszöntőjében kiemelte, milyen jelentős nap ez a Szent Angyalok plébánia életében. Ezt követően Béchara Boutros Raï bíboros szólt a hívekhez, és megköszönte azt a szeretetet, amellyel Újbudán is fogadták.
A beszédek után a pátriárka, valamint Erdő Péter bíboros és Hoffmann Tamás polgármester befejezték a templom kertjében szimbolikusan elhelyezett libanoni cédrus ültetését. A szertartás a templomban folytatódott, ahol a libanoni egyházfő megáldotta a kápolnát, és elhelyezték a libanoni szentek ereklyéit is. Szent Charbel atya, Szent Nimatulla, Szent Esteban és Szent Rafka relikviái libanoni cédrust mintázó ereklyetartókban kerültek a most megáldott terembe.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.