Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

A népszavazás nemzeti ügy

Újbuda   |   2016, szeptember 21 - 12:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az október 2-ai népszavazás nemzeti ügy, stratégiai jelentőségű döntésről van szó - jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter csütörtökön Fóton, egy lakossági fórumon.

A miniszter a "nem" szavazat mellett érvelve arra hívta fel a figyelmet, hogy a "brüsszeli bürokraták" által tervezett betelepítési kvóta újabb meghívólevél a válsággócokból érkezőknek, és jelentős mértékben elősegíti a gazdasági bevándorlást is. Rámutatott arra is, hogy a különböző civilizációk tömeges méretű összekeveredésével nagyon sok érték eltűnhet, alapvetően átíródhat az európai civilizáció kultúrtörténete, etnikai arányai, vallási viszonyai.

Simicskó István hangsúlyozta, hogy az elmúlt egy év migrációs folyamata jelentős biztonsági kockázatokat mutat a terrorcselekmények számának növekedésében, a nőkkel és a kiskorúakkal szembeni erőszakos cselekmények tekintetében is. A miniszter rámutatott, hogy Európára jelentős nyomás fog nehezedni, amely már most is érzékelhető.

"Nem hagyhatjuk, hogy brüsszeli bürokraták döntsék el a magyar nép helyett, kikkel éljenek együtt az elkövetkezendő évtizedekben. Ezt a magyar népnek kell eldöntenie. Erről szól a népszavazás" - fogalmazott.

Simicskó István hangsúlyozta azt is, hogy a kvóta nem megoldás a migrációra, a válsággócokban kell nagyobb erővel szerepet vállalnia az Európai Uniónak. Felidézte, hogy Magyarország ebben is helyt áll: szolidáris, védi a schengeni határokat és jelen van Afganisztántól Irakon át a Nyugat-Balkán valamennyi válságövezetében mintegy ezer katonával.

A magyar kormány jelentős anyagi áldozatokat szán arra, hogy humanitárius segítséget nyújtson nemcsak az ideérkező menekülteknek, hanem az ott élő nehéz sorsú családoknak: iskolákat, oktatási intézményeket, kórházakat épít ezen válságövezetekben - sorolta.

Tuzson Bence (Fidesz) országgyűlési képviselő a Védjük meg Magyarországot című lakossági fórumon arra hívta fel a figyelmet, hogy alig van olyan kérdés, amely ötven-száz évre - vagy akár örökre is - meghatározza az ország sorsát.

A kötelező betelepítés ilyen kérdés, hiszen "ha ezt most elrontjuk, Magyarország örökre meg fog változni" - mondta, hangsúlyozva, hogy ez nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdés.

Hozzátette: azt kérjük politikai ellenfeleinktől, hogy emelkedjenek felül a pártpolitikai kérdéseken, ne tekintsék olyannak, amiből politikai haszonra tehetnek szert.

Arra kérjük őket is, buzdítsák arra a szavazóikat, támogatóikat, hogy menjenek el a népszavazásra és voksoljanak nemmel a kötelező betelepítésre - mondta.

A térség országgyűlési képviselője kitért arra, hogy Fót életét is befolyásolja a gyermekközpontban elhelyezett, kísérő nélkül érkezett kiskorúak, vagy magukat kiskorúnak vallók jelenléte, ami a város és Magyarország számára is jelent biztonsági kockázatot, utalva arra, hogy a Németországban egy vonaton baltával elkövetett terrorcselekményt is egy olyan fiatal hajtotta végre, akit Fóton regisztráltak.

(MTI)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tanszercsomagot kapnak az újbudai alsósok  

Idén szeptemberben is iskolakezdési csomagot kapnak az alsó tagozatos gyermekek Újbudán. A kerület így igyekszik átvállalni a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit, segítve a szülőket, hogy az új tanévet zökkenőmentesen kezdhessék meg gyermekeikkel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.