Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. kedd, Piroska

A nevetés a legjobb gyógyír

Újbuda   |   2016, május 9 - 13:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nem csak a gyógyszerek és terápiák segíthetnek a gyógyulásban a leukémiás és rákos betegséggel küzdő gyerekeknek. Gyors felépülésüket támogatja az is, ha egy kellemes napot töltenek szüleikkel és barátaikkal. Ebből a célból szervezték meg a Tűzoltó utcai Gyermekklinika és az Őrzők Alapítvány első közös családi napját az újbudai Elevenparkban.

Töltsünk el együtt egy vidámsággal teli napot! - ezzel a mottóval hirdették meg az Elevenpark Játszóházban a Tűzoltó utcai Gyermekklinika és a kórház által létrehozott alapítvány közös családi napját. A rendezvényre gyerekek százai látogattak el szüleik, nagyszüleik kíséretében. A családi nap célja az volt, hogy a leukémiás és daganatos betegséggel küzdő gyerekek együtt játszanak és szüleikkel töltsenek egy vidám napot. - Ez ugyanis a gyógyszeres kezelés mellett a gyógyulás egyik alappillére - mondta Garami Miklós, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgató-helyettese, gyermekonkológus.

Az Őrzők Alapítvány küldetése a Semmelweis Egyetem II. számú Tűzoltó utcai Gyermekklinikájának rendszeres támogatása. Ennek azért van rendkívüli jelentősége, mert a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelik az ország minden második leukémiás, illetve daganatos beteg gyermekét, azaz annyit, amennyit az ország összes többi onkológiai központjában együttvéve – tette hozzá Dukász Hanga, az alapítvány alelnöke.

A május 8-i, vasárnapi családi napon programokkal várták az érdeklődőket, akik megtekinthették a Fabók Mariann Bábszínház, a Misztrál együttes és a Ládafia bábszínház előadását. A bűvészműsor a kicsik és nagyok aktív részvételével vált igazán izgalmassá. - Mindehhez az Elevenpark kitűnő helyszínnek bizonyult, Újbuda szívesen járult hozzá ahhoz, hogy a gyermekkórház és az alapítvány közös családi napját itt szervezzék meg - mondta Király Nóra, alpolgármester.

Az első 250 jelentkezőnek ingyenes volt a rendezvény, további 250 fő pedig 20 százalékos kedvezménnyel vehetett részt a programon. A foglalkozásokon a Cserkész Szövetség versenyfeladatait kellett a végrehajtaniuk a jelentkezőknek, az Őrzők vára – élményterápiás foglalkoztatás során pedig csodás belső utazást tehettek, ezen kívül lehetőség volt társasjátékozásra, családi fotózásra és arcfestésre is.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.