Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

A Női sarok vendége volt Balanyi Bibiána

Újbuda   |   2018, március 22 - 14:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Albertfalvi Közösségi Házban tartott előadást a Mensa International elnöke, Balanyi Bibiána. A világ legintelligensebb emberei számára létrehozott nemzetközi szervezet vezetője a Női sarokban beszélt életéről, karrierjéről, a Mensa szervezetek céljáról és az emberi intelligenciáról.

Három éve világszerte nagy sajtóvisszhangot váltott ki, amikor Balanyi Bibiánát választották meg a Mensa International elnökének. Ő lett ugyanis a szervezet legfiatalabb elnöke, és az első magyar, aki betölthette ezt a tisztséget.

Balanyi Bibiána korábban tíz éven át vezette a Mensa HungarIQa Egyesületet, egyébként szak- és műfordítóként dolgozik. Az 1946 óta működő Mensa International a világ legintelligensebb embereit fogja össze, jelenleg 130 ezer tagja van. Bibiána korábban fejlesztési igazgatóként dolgozott a szervezetnél. Az elnöki posztot ritkán töltötték be hölgyek, a magyar elnökasszony a harmadik női vezetője a nemzetközi szervezetnek. A Mensa tagjainak elégedettségét jelzi, hogy tavaly újra bizalmat szavaztak neki, és ismét elnökükké választották.Balanyi Bibiánát.

Balogh Zsuzsannal, az Albertfalvi Közösségi Ház kulturális szervezője elmondta, a már négy éve sikeres Női sarok beszélgetés-sorozat egyik célja, hogy híres nőket is bemutasson. Hozzátette, bár Balanyi Bibiána személyes ismerőse, hosszú idő után csak most sikerült meghívni a Mensa International elnökét.

Az elődáson egyebek mellett elhangzott, hogy különbség van női és férfi intelligencia között, hogyan készül az IQ-teszt, illetve miben tér el az intelligencia a műveltségtől és az okosságtól. Balanyi Bibiána három és fél órát töltött Albertfalván, ahol sok kérdésre is válaszolt.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.