Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. hétfő, Előd

A Petőfiben partizánkodtak az alsó tagozatosok

Újbuda   |   2016, január 27 - 11:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Diákolimpiához kapcsolódó sportversenyek egész évben zajlanak. Az alsósok partizánjátékban tették próbára ügyességüket január 20-án, a Petőfi Általános Iskolában.

A partizánjáték régóta az egyik legnépszerűbb kidobós, ráadásul nem csak élvezetes, hanem remek előkészítője is több sportágnak. - Nagyon gyors, folyamatos térfél- és helyzetcseréket igénylő játék, amiben a gyerekek ügyességüket, gyorsaságukat, gyors helyzetfelismerő képességüket tudják fejleszteni – mondta Gabonyi Erika, az önkormányzat sportszervezője.

A labdakezelés jól hasznosítható a későbbiekben akár a kosárlabdában, akár a kézilabdában. Mivel szivacskézilabdával játsszák, gyakorlatilag a kézilabda előkészítőjének is tartják. A lányok 10, a fiúk 14 csapattal neveztek az idei versenyre, amelyen több mint 240 diák vett részt.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közlekedés az október 23-i hosszú hétvégén  

Október 23-án és az azt megelőző napon több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani és változik az több járatok forgalmi rendje is. Október 22-én, hétfőn a szombati, 23-án, kedden az ünnepnapi menetrend lesz majd érvényben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.