Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. hétfő, Piroska

A pólósok az Eurokupában, a hokisok az Erste Liga élén

Újbuda   |   2020, november 27 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

A bajnokságban nyolc meccs óta veretlen, és a harmadik helyen áll az újbudai vízilabdaklub

TÖMEGSPORT

A koronavírus-járvány miatt november 11-én bezárt a Nyéki Imre Uszoda, a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont, az Újbudai Sportcentrum. A kormányrendelet értelmében ezek az újbudai intézmények előreláthatólag 30 napig nem állnak majd a nagyközönség rendelkezésére.

VÍZILABDA

Az OSC a helyosztón 11-7-re nyert a görög Vuliagmeni ellen, ezzel a harmadik helyen végzett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti selejtező tornáján. A csapat korábban a szerbek ellen döntetlent játszott, így nem tudta megnyerni csoportját, és nem jutott a BL-főtáblára, helyette az Eurokupában indulhat.

A magyar bajnokságban az OSC folytatta nyolc meccs óta tartó veretlenségi sorozatát. Legutóbb a BHSE gárdája ellen győzött idegenben 11-5-re. Az újbudai pólósok stabil harmadikok a tabellán a FTC-Telekom és a Szolnok mögött.

KOSÁRLABDA

El kellett halasztania soron következő mérkőzéseit a MAFC férfi kosárlabdacsapatának, miután a járvány miatt megfogyatkozott a kerete (a legutolsó fordulóban mindössze hét bevethető játékosa volt az újbudai együttesnek). Az MKOSZ hozzájárult a meccsek elhalasztásához bizonytalan időre.

LABDARÚGÁS

A Kelen SC női labdarúgóinak NB I-es mérkőzése elmaradt: a Viktória-Haladás halasztást kért a szövetségtől, mert több játékosa elkapta a koronavírust. Várhatóan november 25-én 13 órakor pótolják az összecsapást a Csepel Stadionban. A kelenvölgyi lányok jelenleg egy győzelemmel és nyolc vereséggel az utolsó, 8. helyen állnak, legutóbb a DVTK verte őket 4-1-re.

JÉGKORONG

Továbbra is vezeti a MAC HKB Újbuda az Erste Ligát, miután Székesfehérváron és Dunaújvárosban is nyertek. Az újbudai gárda 23 ponttal áll az élen az egyaránt 19 pontos DEAC, illetve Ferencváros előtt.

Újbuda

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.