Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Aláírásgyűjtés a Fehérvári úti piacnál

Újbuda   |   2019, április 11 - 15:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője a kormányfő programjáról nyilatkozott a Fehérvári úti piac előtt felállított standoknál.

– Már több ezren támogatták aláírásukkal Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját a bevándorlás megállítására – mondta Simicskó István. Újbuda parlamenti képviselője a Fehérvári úti vásárcsarnok előtt úgy nyilatkozott: ha minél többen aláírják a támogató ívet, azt mutatja Brüsszelnek, hogy „igenis van erőnk, van elképzelésünk”, amely a keresztény értékek megtartását és a családok támogatását képviseli, nem pedig a bevándorlást.

A KDNP képviselője hozzátette: a standoknál azt tapasztalják, hogy az emberek többsége támogatja ezt a politikát, látják Európa kihívásait, és azt is, hogy Magyarországnak ebben milyen szerepe van. Simicskó István az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy választókerületenként húszezer aláírást szeretnének gyűjteni, országosan pedig több mint kétmillió aláírás összegyűjtése a cél.

Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz EP-választási programjának bemutatásakor hirdetett hétpontos programot a bevándorlás megállítására. Eszerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli hivataloktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak, egyetlen ország sem lenne kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére, és senkit nem engedhetnének be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül. Kiállt a migránskártyák és a migránsvízum megszüntetése, a bevándorlást segítő szervezetek támogatásának leállítása és a határvédelem költségeinek megtérítése mellett. Sürgette, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés, amiért kereszténynek vallja magát, és hogy a bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén.

(MTI)

 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

GÓLYAHÍR: A Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda és Iskola (2020.11.07.)

A kerület szélén, a Kamaraerdei Ifjúsági Park hat hektáros területén található a Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda és Iskola. A gépjárművel és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthetői intézmény még csak néhány éve működik, de igazi, vadregényes környezetben nevelik itt a gyerekeket. Kíváncsiak voltunk milyen módszerekkel oktatnak, milyen programokkal, lehetőségekkel teszik vonzóvá a város szélén található óvodát és iskolát.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.