Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. szerda, Jeromos

Alakul a képviselőjelöltek listája

Újbuda   |   2018, március 7 - 16:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Negyven felett lesz azoknak a képviselőjelölteknek a száma, akikre az újbudaiak szavazhatnak az országgyűlési választáson április 8-án. A jelöltek többsége a 18-as, kisebb részük a 2-es számú országos egyéni választókerületben (OEVK ) indul a parlamenti mandátumért.

Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az áprilisi országgyűlési választásra. A Nemzeti Választási Iroda szerda reggeli adatai szerint 3005 jelöltet jelentettek be határidőig, ebből 88 független, a többit összesen 75 jelölőszervezet állította. A választási bizottságok 1307 jelöltet már nyilvántartásba vettek: közülük 29-en függetlenek, a többiek 61 jelölőszervezethez tartoznak. Összesen 581 jelölt nyilvántartásba vételét tagadták meg, ebből 11 független. A választástól vissza lépett 3 független jelölt, valamint további 33 párt 50 jelöltje.

Újbudán a 2-es számú országos egyéni választókerületben jelenleg 9 fő képviselőjelölt van, közülük jogerősen is nyilvántartásba vették Dr. Simicskó Istvánt, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség és Kereszténydemokrata Néppárt közös képviselőjelöltjét, Kreitler-Sas Mátét, a Lehet Más a Politika képviselőjelöltjét, Gy.Németh Erzsébetet, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltjét és Bedő Dávidot, a Momentum Mozgalom képviselőjelöltjét. Március 8-án 16 órától válik jogerőssé Dr. Bardócz-Tódor András (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Fischer Roland (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), Kóber György Márk (Együtt - a Korszakváltók Pártja), Petre - Varga Fruzsina Zsuzsanna (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), valamint Benyovszky Gábor (Magyar Munkáspárt) képviselőjelöltsége.

A 2. számú országos egyéni választókerületben 42 jelölőszervezet (ebből 1 független jelölt) igényelt ajánlóíveket, 1 elutasítás és 1 jelöltségről lemondás történt.

A Budapest XI. kerületi Helyi Választási Irodába március 5-ig beérkezett és feldolgozott névjegyzéki kérelmek összesítése:

Elbírált kérelmek száma összesen:
Átjelentkezés iránti kérelem 484 db
Külképviseleti névjegyzékbe vételi kérelem 804 db
Mozgóurna igénylés 70 db
SZSZB tag/jegyzőkönyvvezető áthelyezés iránti kérelem 1 db
Központi névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek (adatletiltás, nemzetiségi névj.vétel stb.) 186 db

Az országgyűlési választáson csak azok indulhatnak jelöltként, akiknek a hétfő délutáni határidőig sikerült összegyűjteniük 500 érvényes ajánlást az ajánlóíveken, azokat leadták a választási bizottságnál és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették. Azokat a jelölteket, akik közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok legkésőbb a bejelentést követő negyedik napon, azaz pénteken veszik nyilvántartásba.
A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n. Várhatóan a bejelentett jelöltek száma már nem fog változni, de a nyilvántartásba vett jelöltek száma emelkedhet péntekig.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.