Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Alakul a képviselőjelöltek listája

Újbuda   |   2018, március 7 - 16:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Negyven felett lesz azoknak a képviselőjelölteknek a száma, akikre az újbudaiak szavazhatnak az országgyűlési választáson április 8-án. A jelöltek többsége a 18-as, kisebb részük a 2-es számú országos egyéni választókerületben (OEVK ) indul a parlamenti mandátumért.

Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az áprilisi országgyűlési választásra. A Nemzeti Választási Iroda szerda reggeli adatai szerint 3005 jelöltet jelentettek be határidőig, ebből 88 független, a többit összesen 75 jelölőszervezet állította. A választási bizottságok 1307 jelöltet már nyilvántartásba vettek: közülük 29-en függetlenek, a többiek 61 jelölőszervezethez tartoznak. Összesen 581 jelölt nyilvántartásba vételét tagadták meg, ebből 11 független. A választástól vissza lépett 3 független jelölt, valamint további 33 párt 50 jelöltje.

Újbudán a 2-es számú országos egyéni választókerületben jelenleg 9 fő képviselőjelölt van, közülük jogerősen is nyilvántartásba vették Dr. Simicskó Istvánt, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség és Kereszténydemokrata Néppárt közös képviselőjelöltjét, Kreitler-Sas Mátét, a Lehet Más a Politika képviselőjelöltjét, Gy.Németh Erzsébetet, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltjét és Bedő Dávidot, a Momentum Mozgalom képviselőjelöltjét. Március 8-án 16 órától válik jogerőssé Dr. Bardócz-Tódor András (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Fischer Roland (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), Kóber György Márk (Együtt - a Korszakváltók Pártja), Petre - Varga Fruzsina Zsuzsanna (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), valamint Benyovszky Gábor (Magyar Munkáspárt) képviselőjelöltsége.

A 2. számú országos egyéni választókerületben 42 jelölőszervezet (ebből 1 független jelölt) igényelt ajánlóíveket, 1 elutasítás és 1 jelöltségről lemondás történt.

A Budapest XI. kerületi Helyi Választási Irodába március 5-ig beérkezett és feldolgozott névjegyzéki kérelmek összesítése:

Elbírált kérelmek száma összesen:
Átjelentkezés iránti kérelem 484 db
Külképviseleti névjegyzékbe vételi kérelem 804 db
Mozgóurna igénylés 70 db
SZSZB tag/jegyzőkönyvvezető áthelyezés iránti kérelem 1 db
Központi névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek (adatletiltás, nemzetiségi névj.vétel stb.) 186 db

Az országgyűlési választáson csak azok indulhatnak jelöltként, akiknek a hétfő délutáni határidőig sikerült összegyűjteniük 500 érvényes ajánlást az ajánlóíveken, azokat leadták a választási bizottságnál és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették. Azokat a jelölteket, akik közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok legkésőbb a bejelentést követő negyedik napon, azaz pénteken veszik nyilvántartásba.
A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n. Várhatóan a bejelentett jelöltek száma már nem fog változni, de a nyilvántartásba vett jelöltek száma emelkedhet péntekig.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.