Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 17. vasárnap, Hortenzia, Gergő

Albertfalvi mustra

Újbuda   |   2019, június 3 - 16:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

A bicentenáriumát ünneplő Albertfalván a hagyományokhoz híven június első hétvégéjén rendezték meg a Mustra utcafesztivált. A rendezvényen a városrész múltjára utalva az asztalosipar, illetve a német nemzetiségi kultúra került a középpontba.

Vidám hangulatban zajlott június 1-jén az Albertfalvi Mustra. A városrész múltjára utalva az asztalosipar, illetve a meghívott Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából a német nemzetiségi kultúra került a középpontba. Délelőtt a helyi iskolák és a közösségi ház művészeti csoportjai léptek fel, így a Szent II. János Pál Iskolaközpont, a Sziluett Tánc Stúdió, a Portéka Színpad, az AKH balettiskola, az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola és az Újbudai Babszem Táncegyüttes. Farkas Krisztina önkormányzati képviselő, társszervező meghívására délután a Kodály Spicy Jazz, este a Spárga Zenekar, a Gesualdo Kamarakórus, az AKH Opera- és Dalstúdió, a Petőfi musicalstúdió, a német tagozatos óvodások és iskolások csapata, a Törökbálinti Német Nemzetiségi Tánccsoport, valamint a Saarer Musikanten sváb zenekar mutatkozott be. Este utcabál várta a közönséget. Egész nap zajlott az Albertfalva 200 Helytörténeti Kalandtúra, amelyre érdemes mielőbb regisztrálni, ugyanis csak a verseny résztvevői kaphatnak egyedi, Albertfalva 200 feliratú pólót. - Ismernünk kell a múltat, különösen a 200 éves Albertfalváét, ahol mindennapjainkat töltjük – tette hozzá Farkas Krisztina önkormányzati képviselő.

A városrész kézműves hagyományai előtt tisztelegve számos kézműves egyesület érkezett a Mustrára, a vásárban egyedi, különleges dísztárgyakat, csecsebecséket lehetett vásárolni – mondta Szebeni Dóra közművelődési vezető.

A rendezvényre Hoffmann Tamás polgármester is ellátogatott. A tősgyökeres albertfalvi városvezető elmondta, a 200 éves városrész csodálatos múlttal rendelkezik, amelyet érdemes egész évben feleleveníteni különböző érdekes és színes programok keretében.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ady-versek a 35 éves Makám új lemezén  

Budapest éjszakája szól címmel jelent meg a Makám új lemeze, amelyen a száz éve elhunyt Ady Endre tizenhét megzenésített verse szerepel. A dalokat még tavasszal rögzítette élőben a 35 éve alakult zenekar. Az album bemutatója november 16-án lesz a Fonó Budai Zeneházban.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.