Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 29. csütörtök, Nárcisz

Albertfalvi mustra

Újbuda   |   2019, június 3 - 16:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

A bicentenáriumát ünneplő Albertfalván a hagyományokhoz híven június első hétvégéjén rendezték meg a Mustra utcafesztivált. A rendezvényen a városrész múltjára utalva az asztalosipar, illetve a német nemzetiségi kultúra került a középpontba.

Vidám hangulatban zajlott június 1-jén az Albertfalvi Mustra. A városrész múltjára utalva az asztalosipar, illetve a meghívott Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából a német nemzetiségi kultúra került a középpontba. Délelőtt a helyi iskolák és a közösségi ház művészeti csoportjai léptek fel, így a Szent II. János Pál Iskolaközpont, a Sziluett Tánc Stúdió, a Portéka Színpad, az AKH balettiskola, az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola és az Újbudai Babszem Táncegyüttes. Farkas Krisztina önkormányzati képviselő, társszervező meghívására délután a Kodály Spicy Jazz, este a Spárga Zenekar, a Gesualdo Kamarakórus, az AKH Opera- és Dalstúdió, a Petőfi musicalstúdió, a német tagozatos óvodások és iskolások csapata, a Törökbálinti Német Nemzetiségi Tánccsoport, valamint a Saarer Musikanten sváb zenekar mutatkozott be. Este utcabál várta a közönséget. Egész nap zajlott az Albertfalva 200 Helytörténeti Kalandtúra, amelyre érdemes mielőbb regisztrálni, ugyanis csak a verseny résztvevői kaphatnak egyedi, Albertfalva 200 feliratú pólót. - Ismernünk kell a múltat, különösen a 200 éves Albertfalváét, ahol mindennapjainkat töltjük – tette hozzá Farkas Krisztina önkormányzati képviselő.

A városrész kézműves hagyományai előtt tisztelegve számos kézműves egyesület érkezett a Mustrára, a vásárban egyedi, különleges dísztárgyakat, csecsebecséket lehetett vásárolni – mondta Szebeni Dóra közművelődési vezető.

A rendezvényre Hoffmann Tamás polgármester is ellátogatott. A tősgyökeres albertfalvi városvezető elmondta, a 200 éves városrész csodálatos múlttal rendelkezik, amelyet érdemes egész évben feleleveníteni különböző érdekes és színes programok keretében.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szelíd türelemmel élek - Interjú Erdélyi Timea színésznővel  

Erdélyi Timea a Karinthy Színház Maga lesz a férjem című előadásnak egyik főszereplője. 2020 őt is számos nehézség elé állította, de mint meséli, ennek ellenére sok mindenért hálával tartozik sorsának. Rendkívüli helyzetekkel, mozgalmas eseményekkel tarkított nagy kihívás ez az év számára is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.