Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 24. hétfő, Timót

„Amikor Apu és Anyu gyerek volt” – családi nap Albertfalván

Újbuda   |   2016, május 23 - 13:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gyermekkori éveikre és klasszikus mesékre emlékezhettek a szülők az Albertfalvi Közösségi Ház családi napján május 21-én. Az érdeklődők laptop és tablet helyett évtizedekkel ezelőtt divatos báb-és társasjátékokkal játszhattak gyermekeikkel.

Családi napot tartottak múlt szombaton az Albertfalvi Közösségi Házban, a programokon bárki visszaugorhatott letűnt korok - talán nem teljesen elfeledett gyerekjátékainak - világába. Domonkos Béla bábművész a Domi Bábszínházzal előadta a Piroska és a farkas című mesejátékot, az előadás után lehetett kézműveskedni, bábfigurát készíteni, társasjátékozni, ezen kívül diafilmeket is nézhettek a családok. Farkas Krisztina diafilmet és dominót hozott az alkalomra. Az önkormányzati képviselő szerint ezen a napon egyszerre vált fontossá szülőknek és gyerekeiknek a múlt, a jelen és a jövő. A szülőknek fontos, hogy gyermekeik megismerjék a korábbi évek művészetét és kulturális értékeit, hogy lássák azokat a tárgyakat, amelyek felmenőiket körülvették. Farkas Zsolt, az Albertfalvi Közösségi Ház szakmai referense szerint a digitális kultúrában ritka, hogy a gyerekek régi játékokkal és klasszikus mesékkel töltsék szabadidejüket, ezért is fontos, hogy a családok részt vegyenek ezeken a programokon.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.