Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. csütörtök, Csilla, Noémi

Anyák Napja: örökre szóló pillanatok

Újbuda   |   2016, április 28 - 15:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Anyák napi fotózással kedveskedtek a Gazdagréti Közösségi Házban a környék anyukáinak április 27-én.

Nagy volt az izgalom és a készülődés a Gazdagréti Közösségi Házban: ünnepi ruhácskába bújt csöppségek várakoztak az előtérben, míg az édesanyákat profi sminkesek készítették fel a fotózásra. Az eseményre alig néhány apuka és nagymama érkezett, de az édesanyák remek ötletnek tartották az akciót. – Mi, kisgyerekes anyukák nagyon nehezen jutunk el bárhová, már a játszótérre lemenni is kész tortúra – mondta Orgona Ildikó, aki szerint egy jó fotó nagyon szép, maradandó emlék lehet, de egy örökmozgó csöppségről képet készíteni nem könnyű feladat, még egy profi fotográfusnak sem. - Bár az okostelefonok mindig kéznél vannak, ezer képből körül belül kettő érett arra, hogy kitegyük a falra – összegezte. Szerinte profi fotóshoz menni igen költséges, évente csupán egyszer-kétszer engedhetik meg maguknak a családok. A gyerekek viszont elképesztően gyorsan változnak, ezért jobb lenne minél többször megörökíteni őket.

Király Nóra a fotós akció ötletgazdája elmondta, hogy az elkészült képeket email-en kapják meg a résztvevők, amit aztán kinyomtathatnak, majd bekeretezve kitehetik a falra, vagy szétküldhetik a családban.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyíltak a Bóbita új csoportszobái  

Befejeződött a férőhelybővítés a Bóbita bölcsőde új épületrészében, ahol a 28 új férőhely kiszolgálására helyet kapott két foglalkoztató – a hozzá tartozó fürdetővel és két átadóval –, valamint nevelőtestületi terem, pszichológusi szoba, sószoba és raktár.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.