Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 17. vasárnap, Hortenzia, Gergő

Április 27-én nyitnak a strandok

Újbuda   |   2019, április 26 - 13:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az idei strandszezont a Palatinus, a Dagály és a Paskál fürdő nyitja április 27-én, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő strandja május 18-tól, a Római és Pünkösdfürdő június 2-ától, illetve június 15-étől fogadja a strandolókat. A Gellért Gyógyfürdő és Uszoda napozóterasza március közepétől használható, az élménymedence, a dézsa és a szauna április 30-ig karbantartás miatt nem üzemel.

Ezen a hétvégén nyitnak a budapesti strandok, legalábbis a Palatinus-, a Dagály- és a Paskál fürdő. Kicsit később, május 18-án nyit a strand Csillaghegyen, a Római parton június 2-tól, a Pünkösdfürdőn június közepétől lehet pancsolni.

Június második felében adják át a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő strandterületet, ahol a felújított hullámmedence mellett lesz gyerek- és élménymedence is.

A budapesti strandok belépőjegy árai maximum 200 forinttal növekednek, továbbra is lesz gyermek-, diák és nyugdíjas jegy, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépő. A kitűnő bizonyítványt szerző általános iskolások idén is ingyenes strandbelépőt kapnak a tanévzárón.

Az összes budapesti strandon továbbra is úgynevezett készpénzmentes fizetés működik, így a fürdő területén vásárolt termékekre kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát, bankkártyát és elfogadóhelytől függően SZÉP-kártyát fogadnak el. A kártyát távozáskor nem kell leadni, az egyenleg az utolsó használattól számított 5 éven keresztül folyamatosan felhasználható, vagy visszaváltható. A tranzakciók követését telefonos alkalmazás segíti.

Június 15-én a Pala100 Fesztivál keretében fellép a Margaret Island együttes, valamint brazil tánc, capoeria és extrém sportbemutatók színesítik a programot. A szervezők természetesen nem feledkeztek meg a gyerekről sem, akiket izgalmas, szórakoztató játékok és programok várnak egész nap. Július 26-án, a Strandok Éjszakáján pedig a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben lesz Retro Fesztivál.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ady-versek a 35 éves Makám új lemezén  

Budapest éjszakája szól címmel jelent meg a Makám új lemeze, amelyen a száz éve elhunyt Ady Endre tizenhét megzenésített verse szerepel. A dalokat még tavasszal rögzítette élőben a 35 éve alakult zenekar. Az album bemutatója november 16-án lesz a Fonó Budai Zeneházban.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.