Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Arany pillanatok - kiállítás az 50 éves Grosicsban

Újbuda   |   2020, február 7 - 12:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepli idén az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola. Ennek alkalmából február 6-án az Aranycsapat relikviáiból nyílt kiállítás az intézmény aulájában. A legendás futballisták trófeái, személyes tárgyaik március 2-áig láthatók a Bikszádi úti épületben.

A kiállítás megnyitóján az iskola névadójának lánya, Grosics Edina szólalt fel elsőként. Az eseményen Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője is köszöntötte a diákokat és tanárokat, beszédet mondott Hományi Tamás, tankerületi igazgató, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének és a Puskás Nemzetközi Futballakadémiának elnöke, valamint Kiss Mihály, az intézmény igazgatója.
A megnyitón kiállították azt a Grosics Gyula portrét is, amelyet az egyik tanuló édesapja, a bolgár származású, de Újbudán élő festőművész, Nenko Balkanski készített a “fekete párducról”.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.