Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Arany pillanatok - kiállítás az 50 éves Grosicsban

Újbuda   |   2020, február 7 - 12:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepli idén az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola. Ennek alkalmából február 6-án az Aranycsapat relikviáiból nyílt kiállítás az intézmény aulájában. A legendás futballisták trófeái, személyes tárgyaik március 2-áig láthatók a Bikszádi úti épületben.

A kiállítás megnyitóján az iskola névadójának lánya, Grosics Edina szólalt fel elsőként. Az eseményen Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője is köszöntötte a diákokat és tanárokat, beszédet mondott Hományi Tamás, tankerületi igazgató, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének és a Puskás Nemzetközi Futballakadémiának elnöke, valamint Kiss Mihály, az intézmény igazgatója.
A megnyitón kiállították azt a Grosics Gyula portrét is, amelyet az egyik tanuló édesapja, a bolgár származású, de Újbudán élő festőművész, Nenko Balkanski készített a “fekete párducról”.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.