Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Átadták a Bartók Béla Boulevard ötletpályázat díjait

Újbuda   |   2016, november 23 - 10:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

November 22-én a DEFO Labor műhelyében átadták a Bartók Béla Boulevard együttműködésében, még szeptemberben meghirdetett nyílt ötletpályázat (MOSAIC) nyerteseinek díjait.

A két egyenrangúan díjazott alkotócsapat összesen öt tagja a szakmai zsűri döntése értelmében egyenlő díjazásban részesült, ehhez járult hozzá Újbuda Önkormányzata egy nagyobb értékű ajándékutalvánnyal. A pályázat lezárult, de a tervezés folyamata nem ér véget: a zsűri javaslata alapján a két nyertes pályamű közös továbbfejlesztésével a tervezők néhány héten belül kidolgoznak egy olyan változatot, amelynek javasolt beavatkozási metódusa a szakmai és civil fórumokon a BBB – Bartók Béla Boulevard szellemi-mentális bázisának akár több fázisban megvalósítható alapja lehet.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.