Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

Átadták a Nemzeti Összetartozás Parkját Újbudán

Újbuda   |   2017, június 7 - 11:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Nemzeti Összetartozás Parkját avatta fel Simicskó István honvédelmi miniszter, Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Hoffmann Tamás polgármester, valamint Kiss Mihály, a Grosics Gyula Sport Általános Iskola igazgatója a Bikszádi úti iskolában június 2-án.

Különleges parkkal bővült a Grosics Gyula Sport Általános Iskola előkertje, ahova 2014-ben, az I. világháború századik évfordulója alkalmából kerültek kopjafák. Az emlékezés sétányán huszonegy évszám jelenik meg kőbe vésve és hívja fel a figyelmet a magyarság sorsfordító eseményeire. A történelmi sétány végén egy virágokból kialakított Nagy-Magyarország fogadja a járókelőket, amely a sokszínűséget és hazánk jövőjét szimbolizálja. A Nemzeti Összetartozás Parkját ünnepélyesen, az iskola diákjai, pedagógusai és Újbuda vezetői részvételével adták át.

- Úgy kell döntéseket hozunk a mindennapokban, hogy ha az utolsó óránkban visszatekintünk az életünkre, tudjunk felmutatni olyan értékes dolgokat, amelyeket hazánkért és gyermekeink jövőjéért tettünk - fogalmazott köszöntőjében Simicskó István. Magyarország honvédelmi minisztere szerint a gyász érzetén túl június 4-e az együvé tartozást is jelképezi. Hogy bárhol éljen is a magyar, a közös gyökerek, a kultúra és a civilizáció összekösse őket. Az országgyűlési képviselő szerint nagy teher hárul a tanárokra, feladatuk a tudás átadásán túl a gyermekek magyarságtudatának erősítése, karakterük és jellemük alakítása.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a park történelmi jelentőségére hívta fel a figyelmet. Úgy látja, ha valóban tanulni akarunk a múltból, akkor meg kell ismerni a magyarság sorsát, legyen szó akár örömteli pillanatokról, akár tragikus veszteségekről. Az új emlékpark a sorsfordító eseményekre hívja fel a figyelmet, amelyek mind meghatározták hazánk jövőjét. A polgármester szerint ezek az évszámok és a mögöttük meghúzódó történelem olyan tanulságos eseteket rejtenek magukban, amelyek segíthetnek minket a jövőbeni problémák megoldásában.

A Nemzeti Összetartozás Parkját Simicskó István honvédelmi miniszter, Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Hoffmann Tamás polgármester, valamint Kiss Mihály, a Grosics Gyula Sport Általános Iskola igazgatója közösen, a nemzeti színű szalag átvágásával avatta fel.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott az Újbudai Adventi Vásár

Idén először a Bikás Parkban nyitott meg az Újbudai Adventi Vásár, amely egészen szentestéig kínál színes, ünnepi programokat. A megnyitón a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkara és a Petőfi Musical stúdió teremtettek karácsonyi hangulatot, a frissen elkészült korcsolyapályát pedig műkorcsolya bemutatóval avatták fel. Advent első vasárnapján Dr. László Imre polgármester, dr. Gáncs Tamás, a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, és Kelemen Imre atya, a Kelenföldi Szent Gellért templom plébánosa ünnepi beszédeik után együtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.