Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. hétfő, Piroska

Átadták a Zöld Óvoda minősítéseket

Újbuda   |   2020, december 2 - 16:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek december 1-jén személyesen adták át az "Örökös Zöld Óvoda" és a "Zöld Óvoda" címet igazoló okleveleket, és az ehhez járó jutalmakat öt intézményben.

Idén a Lágymányosi Óvoda székhelye és Nyitnikék Óvodája, az Észak-Kelenföldi Óvoda Újbudai Palánták Óvodája, Keveháza Utcai Óvodája és az Albertfalvai Óvoda Derzsi Utcai Óvodája vehették át a minősítést.
Bakai Nagy Zita alpolgármester elmondta: nagyon fontosnak tartja a Zöld Óvoda programot, mert a jövő generációinak már kisgyermekként meg kell tanulniuk, mennyire fontos környezetünk védelme. Orosz Anna alpolgármester is kiemelte a program sikerét, hogy a gyerekek megtanulják már az óvodában a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, az állatok védelmét, és ezeket a hasznos tudnivalókat haza is viszik, szüleiket is érzékenyítve.
Hégli Imre környezetvédelmi osztályvezető elmondta, hogy az év végén további újbudai pályázatokat bírálnak el, így lehetséges, hogy Magyarországon egyedülálló módon a 11. kerület mondhatja el magáról elsőként, hogy valamennyi óvodája megkapta a Zöld Óvoda minősítést.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.