Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. kedd, Paulina

Átadták az „Újbuda környezetének védelméért” címet

Újbuda   |   2021, június 4 - 12:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Újbuda környezetének védelméért” elismerő címet adományozott az önkormányzat Ötvösné Kocsis Saroltának, a Környezetvédelem Egészségnevelési Szakmai Centrum vezetőjének. Az óvodapedagógus 1992 óta dolgozik az intézményben, rengeteget tett azért, hogy a gyermekek környezettudatos nevelését erősítse.

Ötvösné Kocsis Sarolta munkája hozzájárult ahhoz, hogy a XI. kerület valamennyi óvodája megszerezte a “Zöld Óvoda” címet. Szakmai felkészültségét és a környezetvédelemért folytatott küzdelmének elismeréseként június 3-án László Imre polgármester, Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel és Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgatóval közösen adta át a díjat.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Öt új zöldség- és gyümölcskioszk Újbudán  

„Érik a ropogós cseresznye, viszek a babámnak belőle.” És viszek a családnak is. És a szomszédnak is. Mondjuk a Bikás parki kioszkból. Vagy a Váli utcából, esetleg a Tétényi – Bártfai sarkáról. Talán a Gazdagréti térről, vagy a Cirmos és a Menyecske utca találkozásától.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.