Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 24. szombat, Bertalan

Augusztus végéig használható a Kajla útlevél

Újbuda   |   2019, augusztus 1 - 10:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Augusztus végéig utazhatnak ingyen az alsó tagozatosok a MÁV-START és a GYSEV vonatain a Kajla útlevéllel. Júliusban 63 ezernél többen éltek lehetőséggel, az utazások össztávolsága közel 5,8 millió kilométer volt.

A Kajla útlevélre épüló kampányban az ország minden régiójában igénybe veszik a kedvezményt - derül ki a Máv-Start közleményéből. A legnépszerűbb úti célok közé tartoznak a nagyvárosok, a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó. Eddig közel 63 ezer utazásra került sor, a megtett össztávolság közel 5,8 millió kilométer, ami megfelel az átlagos Föld-Hold távolság tizenötszörösének.

A kampány célja, hogy az alsó tagozatosok jobban megismerjék az országot, Kajlát, a kíváncsi magyar vizsla kölyköt követve felfedezzék az Magyarország csodáit. Augusztus végéig minden gyermek, aki a vonaton bemutatja Kajla Útlevelét és diák- vagy személyi igazolványát, ingyenes Kajla jeggyel utazhat a MÁV-START és a GYSEV belföldi járatain. Az utazáshoz a díjmentes jegyet előre meg kell váltani, a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményt kaphat. A pót- és helyjegyeket a Kajla kampány keretében díjmentesen utazó részére is meg kell vásárolni.

Kajlával kapcsolatos információk és hírek elérhetőek a www.kajla.hu oldalon.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés  

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.