Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Augusztusban készül el a Balatoni út–Háros utcai körforgalom

Újbuda   |   2019, június 25 - 16:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Két Balatoni úti kereszteződés közlekedése vált, illetve válik biztonságosabbá a Tanító utcai és a Háros utcai körforgalom megépítésével. A tavaly novemberben kezdődött beruházás részeként az előbbit április óta használhatja a forgalom, utóbbi befejezése augusztus végén várható.

A Balatoni út mentén egy, a nyilvántartásoktól eltérő nyomvonalon húzódó vízvezeték áthelyezése váan szükség: ennek megtervezése, engedélyeztetése és megvalósítása lassítja az építés előrehaladását. A Háros utca melletti járda elbontásakor egy, a nyilvántartások szerint ugyancsak máshol elhelyezkedő elektromos kábelt találtak a kivitelezők, amelynek áthelyezését szintén el kell kezdeni. Az előre nem látható problémák miatt a Háros utcai körforgalom várhatóan augusztus végére készül el.

Ugyanennek a beruházásnak a keretében hamarosan átadják a Tanító utcai körforgalmat. Kialakításával párhuzamosan felújították a közvilágítási hálózatot, hamarosan lezárul a zöldfelületrendezés, valamint a víztelenítő rendszer kialakítása - írja a BKK.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online tudományos konferencia a Műegyetemen  

Az Új Nemzeti Kiválóság Program támogatásával elért tudományos eredményeiket ismertették 18 szekcióban csaknem 180 műegyetemi előadáson a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ösztöndíjasai az intézmény szerdai online tudományos konferenciáján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.