Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Augusztusban készül el a Balatoni út–Háros utcai körforgalom

Újbuda   |   2019, június 25 - 16:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Két Balatoni úti kereszteződés közlekedése vált, illetve válik biztonságosabbá a Tanító utcai és a Háros utcai körforgalom megépítésével. A tavaly novemberben kezdődött beruházás részeként az előbbit április óta használhatja a forgalom, utóbbi befejezése augusztus végén várható.

A Balatoni út mentén egy, a nyilvántartásoktól eltérő nyomvonalon húzódó vízvezeték áthelyezése váan szükség: ennek megtervezése, engedélyeztetése és megvalósítása lassítja az építés előrehaladását. A Háros utca melletti járda elbontásakor egy, a nyilvántartások szerint ugyancsak máshol elhelyezkedő elektromos kábelt találtak a kivitelezők, amelynek áthelyezését szintén el kell kezdeni. Az előre nem látható problémák miatt a Háros utcai körforgalom várhatóan augusztus végére készül el.

Ugyanennek a beruházásnak a keretében hamarosan átadják a Tanító utcai körforgalmat. Kialakításával párhuzamosan felújították a közvilágítási hálózatot, hamarosan lezárul a zöldfelületrendezés, valamint a víztelenítő rendszer kialakítása - írja a BKK.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.