Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. kedd, Lujza

Autizmussal élők ellátását segíti Újbuda

Újbuda   |   2019, szeptember 27 - 09:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizenkét, 18 éves kort betöltött, autizmus spektrumzavarban szenvedő személy számára alakította ki a nappali ellátás feltételeit Újbuda Önkormányzata a Fejér Lipót utcában, az Újbudai Szociális Szolgálat Kelenföldi Szociális Ház telephelyén. Ez kapcsolódik ahhoz a több száz milliós beruházáshoz, amely a többi épületrészben már lehetővé tette a pszichiátriai betegek és a halmozottan sérültek nappali ellátását.

Az épület korszerű hűtés-fűtés rendszert, modern, tágas ebédlőt, akadálymentes közlekedésre alkalmas tereket kapott. Készen vannak az intézmény udvarfelújítási tervei is, ezeket a költségvetési fedezet biztosítását követően ütemezetten valósítják meg. A kertben kialakított speciális elemek, magas­ágyások a fogyatékossággal élők igényeit szolgálják majd. Hamarosan elkészül a Fejér Lipót utcai új, akadálymentes bejárat, és kialakítják a játszóudvart.
Molnár László alpolgármester a megnyitón kiemelte: az intézményben olyan ellátási forma valósulhat meg, melyre joggal lehet büszke Újbuda Önkormányzata, hiszen nagyon kevés kerületi önkormányzat tart fenn nappali ellátást autistáknak. – Olyan családokat segítünk ezzel, amelyek otthonukban gondozzák autista gyermeküket – mondta az alpolgármester.
Az ellátás szakmai tartalma gyógypedagógiai segítségnyújtás, a komplex segítő tevékenységrendszer célja az autizmusból eredő hátrányok kompenzálása. A nappali ellátás szakértői vélemény birtokában vehető igénybe. Korlátozott számban Budapest egész területéről tud fogadni autista személyeket az intézmény.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megújul a Dzsungel játszótér  

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.