Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 18. péntek, Diána

Az apák szerepe a családban

Újbuda   |   2018, február 28 - 10:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ezzel a címmel indult hiánypótló sorozat a Családbarát Újbuda Program keretében. Az első rendezvénynek február 14-én a Villányi úti Konferencia Központ adott otthont. Az előadót, Böjte Csabát és a résztvevőket Molnár László alpolgármester köszöntötte.

Újbuda alpolgármestere üdvözölte a több ezer árváról gondoskodó ferences szerzetest, valamint beszélgetőtársait, a társadalmi felelősségvállalásáról ismert Bedő Imrét, a Férfiak Klubjának alapítóját, valamint Polus Enikő mentálhigiénés szakértőt. Molnár László megköszönte a Felelős Szülők Iskolájának, hogy létrehozta ezt a rendezvénysorozatot, amely a kerület több helyszínén, a téma legjobb szakértőinek segítségével igyekszik felhívni a figyelmet a családok évében az apák szerepének fontosságára.

Böjte Csaba testvért elkísérte három „gyermeke” is, akik a Szent Ferenc Alapítvány intézményeiben nevelkednek, ők rövid műsorral lepték meg a több száz érdeklődőt. Az előadó arra biztatta az apákat, hogy „merjenek az asztalfőre ülni”, azaz vállalják az apasággal járó feladatokat, örömöket, és töltsenek minél több időt gyermekeikkel. Saját életéből is megosztott pár momentumot, amelyek válaszokat adtak egyes neveléssel kapcsolatos kérdésekre. A ferences szerzetes nemcsak az apákhoz szólt, hanem arra is rávilágított, miként tudják a feleségek, az anyák elősegíteni, hogy a család hosszú időre megtarthassa egységét, és mindenki be tudja tölteni benne szerepét.

A programsorozat következő előadása március 1-jén lesz a B32 Galéria és Kultúrtérben, Apa mesél címmel. Az előadó Kádár Annamária meseterapeuta, aki Víg Balázs gyermekkönyvíróval beszélget majd.

(D. B. S.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.