Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Az időseket ünnepelték a Fraknó utcában

Újbuda   |   2021, október 13 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Operettslágerekkel lepték meg a Fraknó utcai Idősek Háza lakóit az idősek világnapja alkalmából. A járvány óta először ünnepelhettek társaságban a gondozottak, a műsor fiatalkoruk legszebb emlékeit idézte fel.

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává, azóta a világon mindenhol ekkor köszöntik az időseket. A 71 állandó és 14 átmeneti férőhellyel rendelkező Újbudai Idősek Háza hosszú évek óta igyekszik igazi otthont nyújtani lakóinak, amihez hozzátartoznak a közös ünneplések is. A ház vezetője, Krausz Sándor Istvánné elmondta, dolgozóik minden évben táncos meglepetéssel készülnek az idősek napjára, a művészi érzékű lakóik pedig saját verseket szavalnak és kiállítást szerveznek; ezúttal fafaragásokból rendeztek házi tárlatot. A közönséget először Bakai-Nagy Zita alpolgármester köszöntötte, aki arról beszélt, akármilyen idősek vagyunk is, gyermeki énünket és játékosságunkat nem szabad elveszítenünk.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.