Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. kedd, Pál

Az Operettszínházban ünnepelt a Petőfi Musical Stúdió

Újbuda   |   2016, május 24 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szuperprodukcióval ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját az újbudai Petőfi Sándor Általános Iskolában működő Petőfi Musical Stúdió (PMS). Bősze Sándorné szerényen csak amatőr társulatnak nevezi a PMS-t, de május 23-án tanítványai bizonyították, hogy profi színtéren, a Budapesti Operettszínház színpadán is megállják helyüket.

A születésnapi fellépésre meghívást kaptak azok a már profivá vált táncosok és énekesek, akiknek karrierje Újbudán, a Petőfi Musical Stúdióból indult. Az Időkerék című, kétfelvonásos összeállításban a PMS az elmúlt két évtized sikereit idézte fel a közönségnek.

A sztárvendégek mellett fellépési lehetőséget kaptak kezdők is, akiknek különösen nagy élmény jelentett a profi színház környezet és a szenzációs díszlet. Összesen 112 szereplő mutatta meg tehetségét ezen az egyedülálló és megismételhetetlen estén, a legfiatalabb művész hat éves, a legidősebb 50 év feletti volt. Fellépésüket rengetegen segítették: szülők, régi PMS tagok és szimpatizánsok is kivették részüket az eseményből.

Bár ezt az előadást csak egyszer mutatták be, a Petőfi Musical Stúdió 20 éves múlttal rendelkező társulata az Újbudai Könyvhéten és az Albertfalvi Napokon is hamarosan fellép.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.