Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Az újbudai tűzoltók a Spuri Szupermaratonon

Újbuda   |   2020, március 11 - 14:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudai tűzoltók képviselték a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Spuri Balaton Szupermaratonon.

A szép környezet és az időjárás is kedvezett a hétvégén megrendezett Szupermaratonnak, amelynek lényege, hogy a versenyző körbefutják a Balatont. A 196 kilométeres távot négy nap alatt kellett teljesíteni szintidőn belül.

Az XI. kerületi Tűzoltóparancsnokság emberei első nap a Siófok-Fonyód (48,45 km), második nap a Fonyód-Szigliget (53,2 km), harmadik nap a Badacsony-Balatonfüred (43,6 km), negyedik nap a Balatonfüred-Siófok (51,2 km) távot teljesítették.

Bene Krisztián tű. őrnagy a 35-39 év közötti korcsoportban 20. helyezést ért el 20 óra 34 perces idővel

Balogh Róbert tű. alezredes a 40-49 év közötti korcsoportban 13. helyezést ért el 17 óra 07 perces idővel.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.