Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 8. hétfő, Zoltán Nemzetközi nőnap

Az újbudai tűzoltók a Spuri Szupermaratonon

Újbuda   |   2020, március 11 - 14:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudai tűzoltók képviselték a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Spuri Balaton Szupermaratonon.

A szép környezet és az időjárás is kedvezett a hétvégén megrendezett Szupermaratonnak, amelynek lényege, hogy a versenyző körbefutják a Balatont. A 196 kilométeres távot négy nap alatt kellett teljesíteni szintidőn belül.

Az XI. kerületi Tűzoltóparancsnokság emberei első nap a Siófok-Fonyód (48,45 km), második nap a Fonyód-Szigliget (53,2 km), harmadik nap a Badacsony-Balatonfüred (43,6 km), negyedik nap a Balatonfüred-Siófok (51,2 km) távot teljesítették.

Bene Krisztián tű. őrnagy a 35-39 év közötti korcsoportban 20. helyezést ért el 20 óra 34 perces idővel

Balogh Róbert tű. alezredes a 40-49 év közötti korcsoportban 13. helyezést ért el 17 óra 07 perces idővel.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.