Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. hétfő, Edit

B. Révész László a Kelenvölgyi Filmklubban

Újbuda   |   2019, május 21 - 15:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

B. Révész László rendező volt a vendége a Kelenvölgyi Filmklubnak május 17-én. A Kinyó Ferenczy Tamás filmrendező, producer által vezetett Doku 2019-ben Diogenész hordót keres című 2003-ban készült filmjét vetítették, amelyben az értelmiségi hajléktalanok sorsát, életét tárta fel a rendező.

A Balázs Béla-díjas rendező különleges érzékenységgel készített dokumentumfilmeket. B. Révész Lászlót főleg a vidék szociográfiája érdekelte, de alkotott a női egyenjogúságról (Kétmillió nő), készített művész portrét (A látogatás), forgatott a jugoszláviai háborút túlélt családokról, az ózdi munkások nyomoráról (Kisamerika) és az állami gondozásból az utcára került fiatalokról is. Több filmjét díjazták filmfesztiválokon, dolgozott a Magyar Televízióban, olyan műsorokat rendezett, mint az Ablak, a Jogi esetek, a Kriminális, a TV2-nél pedig a dokumentum-szerkesztőségét irányította. Fia B. Révész Balázs is követte a pályán, nemzetközi hírű filmoperatőr lett.

A filmklubot szervező Kinyó Ferenczy Tamástól megtudtuk, többen járnak a DOKU 2019 vetítésire, amelyek végén a szerzőkkel is megismerkedhetnek. Hozzátette: a kelenvölgyiek szívesen kérdeznek a művészektől, a szervezők pedig már dolgoznak a filmklub folytatásán.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hatástalanították a bombát  

A Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei vasárnap délben hatástalanították a Szent Margit Gimnáziumnál még hétfőn, egy építkezésen talált második világháborús, 250 kilogrammos amerikai légibombát, a rendőrség feloldotta az útlezárásokat. A lakásukból ideiglenesen kiköltöztetett szentimrevárosi lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várták, amely a zárás idején befogadóhelyként üzemelt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.