Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Babakocsival tesztelték a járdákat

Újbuda   |   2021, október 11 - 13:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Október első hétvégéjén szokatlanul megemelkedett a Bikás park kismama-koncentrációja. Az anyukák gyűlekezése annak volt betudható, hogy Bakai-Nagy Zita alpolgármester babakocsis sétanapra hívta őket. A résztvevőket megtornáztatták, majd együtt sétáltak végig az Allee-ig, hogy megvizsgálják, akadálymentesen tudnak-e közlekedni a babakocsisok.

A bemelegítő csevegés után szabadtéri kanga tornával mozgatták át az édesanyákat, amelybe a totyogó korúak is beszállhattak. Ez a mozgásforma segíti a szülés utáni regenerációt. – Fontos, hogy a kismamák a szülés után ne terheljék le hirtelen a testüket komoly sporttevékenységgel, jobb, ha a hormonális változásokat figyelembe véve, fokozatosan építik vissza kondijukat – magyarázta Nemes-Bukovszki Zsófia, az edzést tartó tréner.
A torna után a társaság körbejárta a parkot, majd egészen az Allee bevásárlóközpontig sétáltak. A kis csapathoz a kétgyermekes Vastag Tamás énekes is csatlakozott. A séta során babakocsisok és kerekes székesek együtt mérték fel, mennyire lehet Újbudán akadálymentesen közlekedni. – Azt figyeljük meg, lehet-e kényelmesen, biztonságosan haladni ezen a szakaszon: nem kell-e ugratni az útpadkán, és mennyire parkolnak szabályosan az autók, mert ha belógnak a járdára, nem fér el mellettük a babakocsi – magyarázta az alpolgármester, majd hozzátette, ha hibát találnak, az önkormányzat megvizsgálja a problémás területet.
Az Allee-nál Ringató foglalkozás várta a szülőket, akik megtudhatták, miért fontos énekelni a kisbabáknak, és ringatni őket. A rendezvény szépség- és egészség-tanácsadással zárult.
Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.