Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. vasárnap, Alfréd

Balázs Péter volt az Újbudai Kulturális Szalon vendége

Újbuda   |   2015, október 1 - 10:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Balázs Péter színművész volt a vendége a B32 Galériában tartott Újbudai Kulturális Szalonnak szeptember 30-án. A közelmúltban életre hívott eseményen a kultúra és a politika kapcsolatáról volt szó.

Az Újbudai Kulturális Szalont az az igény és nem titkolt szándék hívta életre, hogy a mindennapok fokozódó rohanását és zűrzavarát magunk mögött hagyva, baráti hangon vitassuk meg közös ügyeinket, értékeinket, azokat a dolgokat, amelyek rangot és értelmet adnak életünknek – mondta az esemény felvezetéseként Haidar Norbert, a program főszervezője.

A mostani szalonon a kultúra és a politika kapcsolatáról volt szó: ezen Balázs Péter színművész, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója beszélt a színjátszásról, a kultúra és a politika függőségi viszonyáról. Beszélt arról, hogy mivel Szolnokon egy színház van, széleskörű repertoárt kell kínálniuk. - Olyan dolgokat kell mutatni a közönségnek, amik elnyerik tetszésüket és értéket is közvetítenek – tette hozzá. Simicskó István úgy véli, a politika nem szól másról, mint az emberi viszonyok, kapcsolatok ápolásáról, melyben a kultúra, a művészet vagy akár a színház is sajátos tükröt tart a politikusok és a társadalom felé. Hasonlóan vélekedett Újbuda polgármestere Hoffmann Tamás is, aki szerint sokféle kulturális igény létezik, viszont a politika felelőssége, hogy az alapértékek mentén milyen vezetőket nevez ki egy-egy óvoda vagy művelődési ház élére. A kultúráról, mint igényességről beszélt, amelyet – állítása szerint - a közterületek vagy az óvodák felújításánál, a környezet kialakításánál egyaránt figyelembe kell venni.

Az Újbudai Kulturális Szalon második rendezvénye teltházas volt, a következő vendég Borbás Marcsi televíziós műsorvezető lesz október 29-én 17:30-tól.

H.L

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időtálló alkotások négy dimenzióban  

Második alkalommal láthatók önálló tárlaton Klimo Péter látvány-, díszlet- és jelmeztervező képzőművészeti alkotásai. A közönség először tekintheti meg a művész klímaváltozásra reagáló Égő föld című alkotását a Tér Galériában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.