Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 5. péntek, Fatime

Bárkinek elérhető a két világháború közti budai építészet atlasza

Újbuda   |   2018, december 12 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Buda építészete a két világháború között című könyvet 1995-ben jelentette meg az MTA Művészettörténeti Kutató Intézete, szerzője a huszadik századi magyar építészet és várostervezés egyik legnagyobb ismerője, Ferkai András. A könyvet bárki letöltheti a Magyar Tudományos Akadémia honlapjáról.

Épülettípusok és beépítési formák, a városi társadalom elvárásai és reprezentációjuk módjai, századunk megannyi jellegzetes kérdése és az azokra adható válasz sokfélesége teszi érdekessé a Buda építészete a két világháború között című kötetet. Szerzője, Ferkai András Ybl-díjas építésztörténész ráadásul a nagyszámú épület közül a legjellemzőbb és a legkiválóbb példákat válogatta ki, a rövid elemző leírásokat ezernél is több, túlnyomórészt egykorú fénykép kíséri.

A Magyar Tudományos Akadémia honlapjáról mostantól a teljes könyv letölthető.

forrás: papageno.hu

fotó: fortepan.hu

 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.