Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Bátrak Ligája Kamaraerdőn

Újbuda   |   2018, július 10 - 14:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bátrak Ligája néven rendezett gyerekeknek egész napos vetélkedőt a Honvédelmi Sportszövetség a Kamaraerdei Ifjúsági Táborban. A játékos és sportos esemény közel háromszáz kerületi diák részvételével zajlott.

A sportnap Simicskó István a hazafias és honvédelmi nevelésért és az ezzel kapcsolatos beruházásokért felelős kormánybiztos kezdeményezésére valósult meg, az újbudai esemény a Bátrak Ligájának harmadik helyszíneként valósult meg. - Azért van szükség az ilyen típusú csapatversenyekre, hogy a gyerekek fizikailag és szellemileg is feltöltődhessenek és megerősödhessenek – fogalmazott Újbuda országgyűlési képviselője. Hozzátette: ezek a készségek hosszabb távon azt a célt szolgálják, hogy kialakuljon az egészséges nemzettudatuk, amely aztán alapja lehet a tenni akaró közösségeknek. A kormánybiztos arra is kitért, hogy az év második felében 250 millió forintnyi támogatást ad a Honvédelmi Sportszövetség a tagszervezetei által szervezett, a honvédelmi neveléshez kapcsolódó sport- és egyéb szakmai, közösségépítő programok megrendezéséhez. - Haza csak egy van, annak szellemi és fizikai megvédése nemcsak nekünk, hanem a következő generációk számára is kiemelkedően fontos feladat és ebben itt és most felelősségünk van – mondta a politikus, aki a közösségépítésre való ösztönzés megalapozását kiemelten fontos pedagógiai módszernek tekinti az oktatásban. A Bátrak Ligája is hasonló célt szolgál, a sporton keresztül igyekszik elmélyíteni a gyerekekben a versenyszellemet, a küzdeni akarást, a „fair playt” és az összetartozás érzését. A Bátrak Ligájának újbudai helyszíne is közel 300 fő részvételével zajlott, ebből száznyolcvanan versenyeztek, míg százhúszan a szurkolói klub tagjaként buzdították társaikat. A rendezvényre látogatott Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, valamint Imre Géza világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó. A fiatalok olyan versenyszámban mérhették össze tudásukat, mint például kvíz, lézeres puska lövészet, reakció gyorsasági játék, ergométer és solathlon.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.