Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. szerda, Gál

Beiktatták Takaró János vezető lelkipásztort

Újbuda   |   2019, március 14 - 10:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Illés Dávid esperes beiktatta hivatalába az Észak-kelenföldi Református Egyházközség új vezető lelkipásztorát, Takaró Jánost. A Magyar Advent Templomában megtartott ünnepi istentiszteleten Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke mondott prédikációt.

Takaró János az édesapja, Takaró Károly püspök nyugdíjazását követően tölti be az Észak-kelenföldi Református Egyházközség vezető lelkipásztori tisztét. A Magyar Advent Temploma új vezető lelkészét Szabó István püspök, Takaró Károly püspök és Illés Dávid esperes is megáldotta, majd több református és evangélikus lelkipásztor is Isten áldását kérte szolgálatára.

A fiatal Takaró János beiktatásán adománygyűjtésre kérte fel az ünneplő gyülekezetet. Az összegyűlt adományokat annak a szenvedélybetegek számára fenntartott otthonnak juttatja el az újbudai református közösség, ahol a vezető lelkész még teológiai tanulmányainak idején teljesített szolgálatot.

A beiktatáson részt vettek Újbuda vezetői, Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István országgyűlési képviselő és Molnár László alpolgármester is. Hoffmann Tamás biztos benne, hogy Takaró János továbbviszi édesapja meghatározó szellemi és lelki örökségét. Újbuda polgármestere reméli, hogy az új vezető lelkipásztor még több fiatal hívőt nyer meg, hogy gyarapítsa a főváros egyik legnagyobb létszámú református gyülekezetét.

Simicskó István kiemelte, hogy az Észak-kelenföldi Református Egyházközség nagyon sokat fejlődött és erősödött Takaró Károly püspök vezetése alatt az elmúlt évtizedekben, és vált a főváros egyik legelevenebb gyülekezetévé. Az országgyűlési képviselő szerint Takaró János alatt sem lesz ez másként, és további hívők csatlakoznak majd a következő években az észak-kelenföldi reformátusokhoz.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Magyar Festészet Napja - Kiállítások Újbudán  

A Magyar Festészet Napja 2002-ben indult Újbudáról civil kezdeményezésként és csak remélni lehetett, hogy egyszer az országot átszövő, a határokon átlépő, egész héten át tartó művészeti fesztivál, a hazai kortárs festészet méltó és átfogó seregszemléje lesz. A második évben a program már kétnapos volt, 2006-ban pedig több mint egy héten át tartottak a festészethez kötődő események. Idén 109 helyszín csatlakozott a porgramhoz, országszerte mintegy 180 esemény várható.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.