Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Beiratkozás az óvodákban

Újbuda   |   2018, május 10 - 12:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 11-éig kell azokat a gyerekeket beiratni a kerületi óvodákba – az intézmények nyitva tartási idejében –, akik augusztus végéig betöltik a hároméves életkorukat.

Szeptember 3-ától új életet kezd sok kisgyermek, ekkor indul ugyanis az óvoda azoknak, akik augusztus 31-éig betöltik a hároméves kort. Az óvodai felvételhez először jelentkezési lapot kell kitölteni, amelyet bármelyik önkormányzati fenntartású óvodában be lehet szerezni, vagy letölthető a www.ujbuda.hu oldalról. A pontos adatokkal, részletes indoklással kitöltött jelentkezési lap mellett szükség van a szülő és a gyermek személyi azonosítóját és lakcímét igazoló hatósági igazolványra, a gyermek születési anyakönyvi kivonatára, nem magyar állampolgárság esetén a tartózkodás jogcímét igazoló okiratra, a gyermek egészségügyi állapotát és óvodaérettségét, esetleges sajátos nevelési igényét (SNI), hátrányos helyzetét igazoló dokumentumra. (Újbuda összes önkormányzati óvodája fogad SNI-s gyermeket.) Lehetőség van arra is, hogy a gyermek nevelése nemzetiségi nyelven folyjon.
A kicsiket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, átvenni, amelynek a körzetében laknak, vagy ahol a szülők dolgoznak. A szülők szabad intézményválasztási jogukat az óvodák esetében is gyakorolhatják, a férőhelyek függvényében. Az intézmény elsősorban azt a gyermeket köteles felvenni, átvenni, aki életvitelszerűen a körzetében él. Erről az óvoda vezetője határoz legkésőbb június 12-éig, döntéséről írásban értesíti a szülőket. Az első foglalkozási nap ebben az évben 2018. szeptember 3., az utolsó pedig 2019. augusztus 30.

(Újbuda)
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.