Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. vasárnap, Emőd

Bíborosi áldás a Weiner Leó zeneiskolának

Újbuda   |   2019, február 5 - 13:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása február 5-én megáldotta a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium Neszmélyi úti épületét.

A 2011-ben Prima Primissima díjjal jutalmazott országos hírnevű zeneiskola az új tanévet már katolikus oktatási intézményként kezdte meg. Az eseményen megjelent Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester, valamint Rónaszékiné Keresztes Mónika, az EMMI magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztosa is.

Az áldás után Erdő Péter és az ünnepség résztvevői Mészáros Lászlóné igazgató vezetésével járták végig az épület termeit. Hoffmann Tamás bemutatta az új fenntartónak azt az önkormányzat által finanszírozott tervdokumentációt, amelynek megvalósításával a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium az intézményhez méltó koncertteremmel bővülhetne. A 150 fős terem nemcsak az iskola növendékeinek adna kiváló fellépési helyszínt, de nyitva állna a nagyközönség előtt is, így Újbudán egy újabb kulturális tér jöhetne létre.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.