Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Bomba: vasárnap lezárás lesz a Szent Margit Gimnázium környékén

Újbuda   |   2019, szeptember 11 - 15:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szent Margit Gimnázium területén az építkezés során II. világháborús robbanószerkezetet találtak. A tűzszerészek a hatástalanítás idejére, szeptember 15-ére biztonsági zárást rendeltek el a környéken.

A hatóságnak 686 lakást, valamint a környező irodaházakat, és vendéglátó helyiségeket kell kiüríteni. Információ: +36307492792

Az érintett utak:

Móricz Zsigmond körtér 1 - 3/A - 3/B - 4. számig terjedő lakóingatlanok, Himfy utca 1-10. számig terjedő lakóingatlanok teljes oldala, Villányi út 1-9. számig terjedő lakóingatlanok páratlan oldala, Balogh Tihamér lejtőn lévő útszakasz, Balogh Tihamér u. 4/B-8. számig terjedő lakóingatlanok páros oldala, Ménesi út 2-40. számig terjedő lakóingatlanok páros oldala, Ménesi út 7-31. számig terjedő lakóingatlanok páratlan oldala, Bartók Béla út 41-49. számig terjedő lakóingatlanok páratlan oldala, Somlói út 2-30/B. számig terjedő lakóingatlanok páros oldala, Kelenhegyi lépcső 4. szám alatt lévő lakóingatlan.

A körzetben átmenetileg forgalmi korlátozás is várható, amely érinti a tömegközlekedést is (ezzel kapcsolatban kérjük, figyelje a bkk.hu, ill. bkkinfo.hu oldalak híreit).

A XI. kerületben Bartók Béla út, Villányi út, Somló út.

Az ingatlanok kiürítése és a terület elhagyása szeptember 15-én (vasárnap) reggel 8 órakor kezdődik. Az érintett lakásokba, illetve szolgáltató- és irodaházakba várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni.

A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadó helyként üzemel.

Kérjük a fenti időszakra a terület elhagyását és a hatóságok utasításainak betartását.

Köszönjük együttműködését és türelmét!

Budapest Főváros XI. Kerület

Újbuda Önkormányzata

Fájlok: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kerékpárral Pesttől Budára  

Új biciklisáv létesült a Ferenc körúton mindkét irányban, ez a szakasz összekapcsolja a budai és a pesti kerékpársáv-hálózatot, a Petőfi híd érintésével. A nagykörúti sáv meghosszabbításának köszönhetően a pesti oldalról már közvetlenül elérhető a budai rakparti kerékpárút, azon keresztül pedig az új MOL Bubi gyűjtőállomás a BudaPart közelében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.