Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Börtön vár a korrupt parkolóőrökre

Újbuda   |   2014, július 2 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több évre börtönbe kerülhetnek azok a volt parkolóőrök, illetve ellenőreil, akiket fővárosi autósok vesztegettek meg évekkel ezelőtt. A vesztegetőket közmunkára ítélték.

Letöltendő börtönbüntetésre ítélt kilenc egykori fővárosi parkolóőrt, a területi ellenőrüket és a parkolási társaság ellenőrzési csoportvezetőjét a Fővárosi Törvényszék bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása miatt. 

A bíróság vesztegetés miatt elítélt 28 autótulajdonost is, akik napi 500-1000 forintot fizettek a parkolóőröknek 2007-2009 között, hogy parkolójegy nélkül parkolhassanak a fizetési övezetekben. Őket 20-30 nap közmunkára ítélte a bíróság. 

A parkolóőrök többsége 2 év 4 hónap börtönbüntetést kapott, az ellenőrzési csoportvezető 4 év 6 hónapot (a vád szerint ő napi 6 ezer forintot kért a parkolóőröktől, például az ellenőrzés megszüntetéséért). A parkolóőröktől területi ellenőrét 3 év 8 hónapra ítélték el, az ügy elsőrendű vádlottja, akinek a telefonjában megtalálták az érintett gépjármű-tulajdonosok és járművek adatait, 3 év 2 hónap börtönt kapott. 

Az ítélet nem jogerős.

MTI

Börtön vár a korrupt parkolóőrökre

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.