Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 4. szerda, Domonkos, Dominika

Bővült a Bóbita Bölcsőde

Újbuda   |   2019, március 6 - 16:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új részleggel bővült Albertfalván a Tündér játszócsoportnak helyet adó Bóbita Bölcsőde. Az avatót február 28-án tartották Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester és Unger Katalin, az Újbudai Bölcsődei Intézmények vezetője jelenlétében.

A Tündér csoportba újbudai kisgyermekes családok hat hónapnál idősebb, három évnél fiatalabb gyermekei járhatnak, akiket szüleik még nem akarnak bölcsődébe adni, ám fontos számukra, hogy a kicsik hasonló korú gyerekekkel találkozzanak, játsszanak.

A játszócsoportban szakképzett kisgyermeknevelő fogadja a családokat és ad választ neveléssel kapcsolatos kérdéseikre. A tanácsadás mellett, prevenciós programokat kínálnak a szülőknek, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozásokkal is várják.

- A Bóbita Bölcsőde fix díjas szolgáltatása már most népszerű, a gyerekek napi négyszeri étkezést is kaphatnak – mondta Unger Katalin, az Újbudai Bölcsődei Intézmények vezetője.

A csoportban reggel 8 órától délután 16 óráig tartózkodhatnak a gyerekek. A játszócsoporthoz jól felszerelt mellékhelyiség tartozik, jó időben pedig az intézmény játszókertjét is használhatják a csoport tagjai.

Az új bölcsődei szolgáltatás helyiségeit a bölcsőde régi főzőkonyhából alakították ki, a beruházást Újbuda Önkormányzata támogatta. Hoffmann Tamás polgármester elmondta: a jövőben további fejlesztések várhatók a Bóbita Bölcsődében, de más intézményekben is folynak átalakítások. Funkciójukat vesztett főzőkonyhák helyén alakítanak ki az adott intézmények számára hasznos helyiségeket.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Fiatalok: Együtt, felelősséggel!  

Újbuda Önkormányzata új projektjében a kerületi fiatalok bevonásával dolgozza ki az Ifjúságpolitikai Stratégiáját. A következő egy évben konzultációkat, beszélgetéseket, workshopokat tartunk az Újbudán élő, tanuló vagy dolgozó 15-29 év közöttu fiatalok  részvételével, ahol a döntéshozókkal közösen gondolkozunk, vitázunk és ötletelünk azon, hogyan lehetne még élhetőbbé tenni a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.