Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. péntek, Edina

Brutál Futáson a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltói

Újbuda   |   2019, június 26 - 15:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Brutál Futást Nyáregyházán. A versenyen a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltói is indultak.

Az Active O2 Brutálfutás 8.0 résztvevői a nyáregyházi motocross pályán kialakított 7 kilométeres útvonalat tették meg futva, 20 akadályt leküzdve. A sáros, vizes akadályokkal tűzdelt pálya inkább hasonlított egy katonai kiképzőpályára, mintsem hagyományos futópályára.

A versenyen a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltói is indultak a 7 kilométeres távot a nehéz helyzetekhez szokott beavatkozói állomány mellett Pócsik Attila tűzoltó ezredes, a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője is teljesítette. A tűzoltók között versenyzett az állomány egy korábbi tagja, Nemecz Norbert, valamint a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetőjének, Kelemen Zsolt tűzoltó alezredesnek 11 éves fia, Kelemen Kristóf is.

A nem mindennapi távot teljesítették: Pócsik Attila tű. ezds., Dr. Bene Krisztián tű. őrgy., Nagy László tű. hdgy., Farkas Balázs tű. hdgy., Marton Csaba tű. ftzls., Vernicz Ferenc tű. tzls., Sinkó Flórián tű. tzls., Kolostyák József tű. zls., Huszti László tű. ftőrm., Zsigmond József tű. ftőrm., Dudás Roland tű. törm., Tóth Gergő tű. törm., Csató Dávid tű. tőrm., Balogh Krisztián tű. őrm., Bató László tű. őrm., Bradean Krisztián tű. őrm., Takács Bence tű. őrm., Nemecz Norbert és Kelemen Kristóf.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.