Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Bucsek Gábor az új budapesti rendőrfőkapitány

Újbuda   |   2014, június 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egyhangúlag támogatta Bucsek Gábor rendőr dandártábornok kinevezését budapesti rendőrfőkapitánnyá a Fővárosi Közgyűlés.

Papp Károly országos rendőrkapitány a közgyűlés hétfői ülésén emlékeztetett: Pintér Sándor belügyminiszter június 30-ai hatállyal mentette fel beosztásából Budapest eddigi rendőrfőkapitányát, Tóth Tamás rendőr dandártábornokot, és július 1-jei hatállyal Bucsek Gábort, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóját bízta meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetésével. Bucsek Gábor a közgyűlésben egyebek mellett hangsúlyozta: a minél magasabb szintű közbiztonság garantálása a célja. 

Tóth Tamás 2014. július 1-jétől a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának stratégiai és koordinációs helyetteseként folytatja pályafutását. 

A közgyűlés tagjai és a megjelentek az ülés kezdetén egyperces néma felállással adóztak a június 13-án elhunyt Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusa emléke előtt.

MTI 

 Bucsek Gábor az új budapesti rendőrfőkapitány

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.