Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Búcsú Kelenvölgyben

Újbuda   |   2019, július 5 - 10:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kelenvölgyi Szentháromság Templom búcsúján az elmúlt években rendre felszenteltek egy-egy újabb alkotást a templomhoz vezető úton. Elsőként a Magyarság útjának stációi kerültek a helyükre, idén pedig teljessé vált a Szentháromság útja is.

Lanczendorfer István plébános felszentelte azt a kaput, amely mindig nyitva áll, és a hit legfontosabb stációit felvonultató útra viszi a kelenvölgyi híveket. A fából faragott kaput Wendlerné Pirigyi Katalin önkormányzati képviselő leplezte le, majd Szabolcs Attila, Dél-Buda korábbi országgyűlési képviselője avatta fel a szalag átvágásával. A felszentelés előtt a helyi hittanosok adtak zenés műsort, majd Horváth Mária énekelt Serfel Norbert (zongora) és Balázs Mária (hegedű) kíséretében. Mohai Gábor előadóművész Sík Sándor költeményét szavalta el.

Az ünnepség szentmisével folytatódott, majd az egész délutánt a templomkertben töltötték a hívek. Agapé után az Újbudai Babszem Táncegyüttes és a törökbálinti Lendvai Károly Férfikórus lépett fel.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.