Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 9. vasárnap, Gergely

Budai Skála: itt legelső Skála-reklám

Újbuda   |   2015, január 29 - 13:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Igazi reklámtörténeti kuriózumra lelt az Origo: ez a Skála első filmje – akkor készült, amikor még csak javában zajlott az építkezés, tehát az 1976-os nyitás előtt. A cég később a Skála Kópé figurájával, és más kisfilmekkel népszerűsítette magát.

A nyolcvanas évek skála-birodalmának első üzlete a Skála Budapest Szövetkezeti Nagyáruház volt, melyet a hetvenes évek közepén építettek. Az épületet 1976 áprilisában nyitották meg a Schönherz Zoltán utcában, a mai Október 23. utcában.

 itt legelső Skála-reklám

A nyugati mintára készült áruház üde színfolt volt a hiánygazdaság idején, de a kilencvenes évek modern bevásárlóközpontjai véget vetettek a Skála áruházak sikereinek. Az épületet 2007-ben bontották le.

A videóban az épülő budai Skála látható.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.