Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. csütörtök, Iván

Budapest Folk Fest négy helyszínen

Újbuda   |   2019, április 26 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Négy helyszínen várja az érdeklődőket a Budapest Folk Fest, amelyet tizedik alkalommal rendeznek meg. Május 22-től 25-ig a Fonó Budai Zeneházban, a Hagyományok Házában, a Kobuci Kertben és a Trip hajón lesznek koncertek, táncházak, lemezbemutatók és népzenei showcase.

"A folk mindig élményt fog generálni" - fogalmazott Horváth László, a Fonó igazgatója, fesztiváligazgató a pénteki budapesti sajtótájékoztatón. Idén a Fonó mellett a rendezvény társrendezője a Hagyományok Háza, amely egy európai pályázat megnyerésével, a Kisebbségek Hangjai projekt keretében számos rangos külföldi előadót hívott meg a Budapest Folk Festre.
A program a Fonó Szerda táncházzal indul, zenél a Bazseva és a Dalinda zenekar. A Hagyományok Házában koncertet ad mások mellett a Belgiumból érkező Refugees for Refugees (Menekültek a menekültekért) formáció, a szlovéniai Goran Bojcevski Quartet. A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség gálaműsorán, a háziasszony Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, előadóművész. lesz. Az este a hagyományőrzők és a szászcsávásiak fergeteges táncházával zárul.

A Kobuci kertben az Erdőfű zenekar és a PásztorHóra tart táncházat, fellép a máltai Tribali band, valamint a Franciaországban élő, spanyol roma származású Juan de Lerida, a Flamenco Nuevo, Marko Markovic Brass Bandjének virtuóz balkáni fúvósaival.

Várhatóan különlegeség lesz a Fonó-béli Török est, valamint a Mediterráneum zenéiből táplálkozó Meybahar és görög zenész vendégeinek koncertje. Három lemezbemutatóra is sor kerül: a Fölszállott a Páva közönségdíjas csángó énekese Vaszi Levente és tanítványa közös albuma a Fonóban, Balogh Melinda Népkerék című erdélyi cigány népzenét tartalmazó albuma a Hagyományok Házában, a Meszecsinka legújabb albuma pedig a Kobuci Kertben.

A Hagyományok Háza nemzetközi zenei portfóliójának együtteseivel is megismerkedhetnek a részvevők a TRIP Hajón, ahol a hazai világzenei színtér fontos előadói is láthatók lesznek. A showcase napra a szakmai érdeklődők mellett bárki regisztrálhat.

Programok

Május 22. szerda

Fonó

18.00 Fonó Szerda tánctanítás és 21.00-től Fesztiválnyitó koncert, vendég: Bazseva zenekar, közreműködik a Dalinda

Május 23. csütörtök

Fonó

20.00 III. Meybahar est – “Ek vatheon”(GR) K. Tapakis, N. Paraoulakis, L. Metaxas, Meybahar

Hagyományok Háza

Kisebbségek hangjai / Voices of Minorities

19.00 EtnoRom (Átrium)

20.30 Goran Bojcevski Quartet (SLO), Refugees For Refugees (BE) (Színházterem)

Kobuci kert

19.00 Koncert és táncház: Erdőfű Kamarazenekar, PásztorHóra

Május 24. péntek

Fonó

19.00 Vaszi Levente és Vrencsán Anita lemezbemutató koncertje, Berka táncház

Hagyományok Háza

19.00 Balogh Melinda lemezbemutató koncert (Átrium)

20.30. Kisebbségek hangjai / Voices of Minorities (Színházterem)

Klarisa Jovanovic & Della Segodba (SLO), SuRealistas (IT)

Kobuci kert

19.00 Meszecsinka, Tribali (M), SelectorKA

Május 25. szombat

Fonó

20.00 Török est: Canlar feat. Erdal Salikoglu (TR), Guessous Majda Mária

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin (BE) (Kisebbségek hangjai / Voices of Minorities)

Hagyományok Háza

16.00 Májusi tánc – a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség Gálaműsora (Színházterem)

18.00 Hagyományőrző bál és táncház tánctanítással, közreműködnek szászcsávási mesterek.

Kobuci kert

19.00 Juan De Lerida (FR) és vendégei, Marko Markovic Brass Band (SRB), folkkocsma: Babra

TRIP Hajó (1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér)

11.00-17.30 Népzenei koncertnap a Dunán (Showcase program a Hagyományok Háza szervezésében)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ovi-Foci már a Lurkó óvodában is  

Az Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány összefogásával megvalósult sokoldalú sportpályát június 22-én Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek avatták fel a Dél-Kelenföldi Óvoda Újbudai Lurkó Telephelyén.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.